Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 2015 yılını değerlendirdi.

Başkan Kösemusul, yaptığı açıklamada, 2016 yılından beklentilerini de dile getirerek, “2016’nın, ülkemiz ve Sakarya’mız için başarılarla dolu bir yıl olmasını bekliyor ve iş dünyası olarak çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdürüyoruz.” dedi.

2015 yılında gerçekleşen üzücü bir çok olay ile atlatılan iki seçim sonucunda büyüme temposunda ve ihracatta olumsuz gelişmelerin yaşandığını aktaran Kösemusul, sanayi üretimi ve 3. çeyrek büyüme rakamlarının olumlu olmasının iş dünyasının moralini yükselttiğini vurguladı.

Kösemusul açıklamasında, “Sanayi üretiminde son açıklanan %4,6’lık artış ve TÜİK’in açıkladığı yüzde 4’lük sonuç, olumlu bir sonuçtur. 64. Hükümet Eylem Planı ve gerçekleştirilecek reformların hızla hayata geçmesini ve yüksek büyüme temposuna yeniden kavuşmayı, ekonomik istikrarın uzun vadede devamını arzu ediyor ve bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2015 yılında büyümesini sürdürdüğünü ve kaliteli eğitim ve nitelikli istihdam çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Kösemusul, “Odamız üye sayısı ve açılan şirket sayılarında  önemli artışlar var. Sanayi çalışmalarımız planlarımız ölçüsünde sürüyor. 2015, kurduğumuz OSB’ler için bürokrasi çalışmalarının ağırlıklı olduğu bir yıl oldu. Orta vadede OSB’lerimizde çalışan sayımız 90 bine yükselecek. Bu yıl kaliteli eğitim ve nitelikli istihdam çalışmalarına ağırlık verdik. ABİGEM ve TEKNOKENT Şubelerini Odamız Hizmet Binasında açtık. Ayrıca Arifiye’de ve TOBB ile birlikte Serdivan’da inşa ettiğimiz Endüstri Meslek Liselerinin inşaatları hızla devam ediyor. Sakarya’mızdaki sanayi ve üniversite işbirliğini daha da güçlendirirken, şimdi de Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştireceğimiz çalışma neticesinde Meslek Liselerindeki bölümler iş dünyamızın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda şekillenecek” diye konuştu.

İş dünyasının 2016 yılından umutlu olduğunu vurgulayan Kösemusul, seçimsiz 4 yılın gayretle çalışmanın zamanı olduğunun altını çizerken, Sakarya için de hedeflerini aktardı. Başkan Kösemusul, “Sanayi, tarım ve turizm çalışmalarımızla Sakarya’mız ihracatta ilk 5 il arasında yer alacak. Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi, gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde şehrimizde Bakanlar Kurulu Kararı ve Sn. Cumhurbaşkanımızın onayı ile ilan edildi. Milli Tank Altay’ı üreten, Milli Treni üretmeye hazırlanan Sakarya fark oluşturan potansiyeli ve 100 yıllık otomotiv tecrübesiyle yerli otomobil üretimine de inşallah ev sahipliği yapacaktır. İlimiz sanayi ve ticaret anlamında rotasını belirlemiş hedefleri doğrultusunda ilerliyor. Sanayi çalışmalarımızla birlikte biz sosyal gelişimi de önceleyerek tarım ve turizm ile sosyal çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 31/12/2015
PAYLAŞ
Son Haberler ::