Kocaeli, Sakarya, Bolu, Yalova, Düzce’den oluşan Doğu Marmara illerini fuarcılıkta çekim merkezi haline getirebilmek amacıyla düzenlenen fuarlar kapsamındaki, İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’nın ilk basın toplantısı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Basın Toplantısı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un ev sahipliğinde yapıldı..

SATSO’da yapılan toplantıya SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri başta olmak üzere MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, Yönetim Kurulu Üyeleri, Fuar, Kültür Turizm ve Sanat Komisyonu Başkanı Alp Kayalar, Destekler, Proje ve AR-GE Komisyonu Başkanı Volkan Yılmaz, Basın Yayın Komisyonu Başkanı Halil Baylam, komisyon üyeleri aynı zamanda KOTO Meclis Üyeleri, Organizatör Firma Anadolu Expo yetkilileri ve basın mensupları iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, bölgesel işbirliğinin güzel bir örneğini teşkil eden bu tür fuar çalışmalarına destek vermekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek;

“MARKA şemsiyesi altında Doğu Marmara illerinin ticari yaşamını canlandırmak ve geliştirmek adına bu tür organizasyonlar büyük önem taşıyor, bu bağlamda İDEV Fuarı’na öncülük eden kurumlarımıza başta KOTO olmak üzere teşekkür ediyorum. Bölgemiz bulunduğu konum, ekonomisi ve barındırdığı potansiyel itibariyle özel bir bölgedir. Doğu Marmara’nın gelişmesi, bölgemizde fuar kültürünün gelişerek ülkemize örnek teşkil edecek boyutlarda büyümesine katkı sağlayacağına inandığımız İNTEMAK fuarı, İDEV Fuarı gibi organizasyonlar birlik ve beraberliğimizi iyi değerlendirmek adına da büyük önem taşıyor. KOSGEB’ten %50 destekli fuara ilimizden de katılımın yüksek olacağına inanıyorum. Firmalarımız gereken ilgiyi göstereceklerdir..  Bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun. 2016 yılından beklentimiz yüksek, 2015 yılındaki kayıplarımızı, bu yıl koşarak kapatacağımıza inancım tamdır. 2023 hedeflerimizi de Cumhuriyetimiz’in 100. Yılı’ndan önce gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bunun için ihtiyacımız olan azim birlik ve beraberlik duygusudur.” Dedi.

Toplantıda konuşma yapan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ şunları dile getirdi:  “İDEV – 2. Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı Basın Toplantımıza hoş geldiniz.

KOTO’nun, Kocaeli başta olmak üzere Doğu Marmara’yı, Anadolu yakasının ‘fuar merkezi’ konumuna getirme vizyonu bulunmaktadır.

Kocaeli’nin konumu ve hâlihazırda 35 bin m2’si kapalı bir fuar alanına sahip oluşu bu alanda bizi öne çıkarmaktadır. Ve biliyoruz ki, Bu hedefin gerçekleşmesi ancak, Doğu Marmara Bölgesi’ndeki ticaret ve sanayi odaları başta olmak üzere tüm dinamiklerin destekleriyle mümkündür. Biz fuar alanımızın Doğu Marmara Fuar Alanın olarak anılmasını ve fuar bölgesi olmayı hedefliyoruz.

Bu vizyondan hareketle 8-11 Ekim 2015 tarihlerinde Doğu Marmara’nın marka değerini yükseltmek, bölgesel işbirliklerini artırmak hedefiyle Odamız öncülüğünde ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle İNTEMAK’15 Fuarı’nı gerçekleştirdik.

Hatta, Odalarımızın da desteği ile gerçekleştirdiğimiz INTEMAK’15 Fuarımızda Fuar alanımızın adının “Doğu Marmara Uluslararası Fuar Merkezi” olmasını da yetkililere önermiştik. Kocaeli Fuar Alanı’nın ismini Doğu Marmara Uluslararası Fuar Merkezi olarak değiştirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor.

Başarıyla sonuçlanan bu işbirliğimiz bizleri, 3-6 Mart 2016 tarihlerinde 2.’sini düzenleyeceğimiz İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’nda da güç birliği yapmaya teşvik etti.

İlkini; toplam 25.320 kişinin ziyaret ettiği, 145’i ilk kez bir fuara katılan, toplam 200 firmanın yer aldığı, 30 Milyon TL’lik ticaret hacminin sağlandığı, 140 firmaya yapılan anket sonucu 131 firmanın fuardan memnun kaldığı ve bir sonraki fuara yeniden katılmak istediği ‘İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı’nın ikincisi Doğu Marmara illerinin desteğiyle daha da güçlü hale gelecektir.

Doğu Marmara illerini farklı alanlarda cazibe noktası haline getirecek olan bu fuarlar sayesinde bölge ticaret faaliyetlerinin artırılması, farklılaştırılması ve uluslararasılaştırılmasını öngörmekteyiz.

Bu amaçla tüm bölge il ve ilçe odalarının da tam destekle ve aynı heyecanla projemizde yer almaları ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun da göstergesi olmuştur.  

Gelinlik-Damatlık, Düğün salonu, Düğün-Nişan Organizasyon, Catering, Otel, Kuyum, Çiçek, Fotoğraf, Kuaför-Saç tasarım, Kozmetik-kişisel bakım, İnşaat-Konut, Otomotiv, Beyaz Eşya, Züccaciye, Banka, Pastane, Mobilya, Mobilya Dekorasyon, Seyahat, Yapı Dekorasyon, Halı, Tekstil, Mefruşat (perde, tül), Ev dekorasyon-Aksesuar, Nikâh Şekeri-Davetiye, Ayakkabı, Çanta, Müzik, gibi yaklaşık 30 farklı sektöre yönelik 2. Doğu Marmara İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı aynı zamanda bölgesel ve ulusal ticaret potansiyelinin uluslararası platformlarda da en iyi şekilde temsil edilmesi hedefini taşımaktadır.

İş dünyasının tüm aktörleriyle katılımlarını beklediğimiz fuarımızın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim. Ve benzer işbirliklerinin devam etmesi arzusunda olduğumuzu da özellikle vurgulamak isterim. Fuara katılan firmalara KOSGEB tarafından %50 oranında destek de sağlanmaktadır.

Son olarak, bu kapsamlı ve etki değerinin yüksek olacağını düşündüğümüz fuarın düzenlenmesinde katkı veren başta Kocaeli Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza MARKA, KOSGEB yetkilileri ile bu organizasyonu birlikte gerçekleştirdiğimiz başta Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere tüm odalarımıza, katkı veren kurumlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

 

Haber Tarihi : 5/1/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::