SATSO İş-Kur Girişimcilik Kursları Eğitim Protokolü Yenilendi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ortaklığında geçtiğimiz yıllarda başlayan ve her yıl yenilenen protokol kapsamında girişimci adayları eğitilmeye devam ediyor.

750 Kişiye Girişimcilik Kursu Verilecek

Girişimci adaylar için, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında 2016 yılı için 750 kişiye yönelik Girişimcilik eğitimi programı düzenlenmesi hususunda protokol imzalandı.

Protokole göre, kendi işini kurmak isteyen ve girişimcilik eğitimlerine katılan girişimci adaylarına yönelik, ücretsiz 70 saatlik eğitim imkanı sağlanacak. Düzenlenecek eğitimler ile adayların kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları hedeflenmektedir.

İŞ-KUR ile imzaladıkları protokole bağlı olarak, programa 25’şer kişilik 30 grup ve toplam 750 katılımcı katılacak olup girişimci adayının faydalanacağı eğitim programları, yılsonuna kadar düzenli olarak sürdürülecek.

KOSGEB’ten 50 Bin TL Hibe, 100 Bin TL Faizsiz Kredi İmkanı

Protokol imza töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, İŞKUR’la gerçekleştirilen protokolün hayırlı olması dileğinde bulunarak Sakarya’ya daha fazla girişimci yetiştirme ve istihdamı artırma amacında olduklarını belirtti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Bu eğitim sonunda katılımcıların kendi iş fikirlerine ilişkin iş planlarını hazırlamaları sağlanacak.” diye konuştu.

Başkan Kösemusul ayrıca, adayların eğitim programının ardından KOSGEB’e başvurarak, 50 bin TL’ye kadar hibe desteği, 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı elde edebileceklerini de hatırlattı.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya ise, 2015 yılında önceki yıllardan farklı olarak, daha fazla girişimci adayına eğitim vermeyi planlandığını ve bu amaçla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte 750 kişilik Girişimcilik eğitim protokolüne imza attıklarını ifade etti.

20 TL Günlük Kursiyer Ücreti İş-Kur’dan

Eğitimin amacının, kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarının iş planlarını hazırlamalarına yardımcı olmak olduğunu belirten Kaya, İŞKUR’un diğer kurs programlarında olduğu gibi, eğitime katılan kursiyerlere günlük 20 TL kursiyer ücreti ödeyeceklerini ifade etti. İş Kur Müdürü Tekin Kaya son olarak, ortak çalışma ve yeni girişimci adaylarına verdikleri destek için SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’a teşekkürlerini iletti.

Haber Tarihi : 6/1/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::