Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin büyümesi ve global vizyon kazanmaları doğrultusundaki çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, üyesi olan KOBİ’lerin varlıklarını devam ettirebilmeleri ve büyümeleri için gerekli öz kaynağa ulaşmaları amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği çerçevesinde başlattığı çalışmalara devam ediyor.

Bu işbirliği neticesinde üyelerin ihtiyacı olan desteğe ulaşabilmeleri için gerekli bilgi ve donanımın sağlanması amacıyla 03 Şubat 2016 Çarşamba günü 13.30 – 17.30 saatleri arasında SATSO Ali Coşkun Konferans Salonunda KOSGEB-MARKA-KGF-İŞKUR- ADAPTTO-ABİGEM yetkililerinin katılımıyla “Finansmana Ulaşmanın Yol Haritası” konulu panel düzenlenecek.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul,  günümüz koşullarında şirketlerin büyüyebilmeleri ve rekabet edebilirliklerini yükseltmek amacıyla yapılan çalışmaların orta vadede meyvesini alacaklarını dile getirerek bu kazanımın münferit değil şehrin geleceği ve vizyonu açısından da büyük nem teşkil ettiğine dikkat çekti.

Başkan Kösemusul KOBİ’leri söz konusu panele davette bulunarak şu açıklamada bulundu: “KOBİ’lerimizin büyük çoğunluğu finansal ihtiyaçlarını bankacılığa dayalı sistemlerden karşılamaktadır. Öz kaynakları yetersiz olan işletmelerin varlıklarını devam ettirebilmeleri, rekabet edebilmelerine bağlıdır. Rekabet ise, yeni ve teknolojik yatırımları beraberinde getirir, bu da öz kaynakları yeterli olmayan işletmeler için büyük çaplı finansal kaynak ihtiyacı demektir.

İlimizde faaliyet gösteren KOSGEB, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kredi Garanti Fonu (KGF) gibi kurumlar, KOBİ’lerimizin bilhassa uzun vadeli finansman kaynaklarından daha fazla yararlanmaları amacıyla farklı destek programları üzerinde çalışmalarını yoğun olarak sürdürmektedirler. Bunun yanı sıra İŞKUR son dönemde özellikle girişimciliği artıracak projeler üzerine daha fazla yoğunlaşarak birçok farklı desteği işletmelerinizin istifadesine sunmaktadır. Diğer yandan, Odamız bünyesinde faaliyet gösteren Adapazarı Teknoloji Transfer Ofisi (ADAPTTO) ve Doğu Marmara Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) üyelerimize TÜBİTAK, AR-GE Destekleri ve Avrupa Birliği Destek Programlarında yer alan desteklerden yararlanmaları hususunda koçluk vazifesini ifa etmektedirler.

Biz, KOBİ’lerimizin, yeni istihdam oluşturma, yeni ürün ve hizmet geliştirme, girişimciliği ve ülkemizin rekabet gücünü artırma gibi hususlarda çok önemli rol oynadıklarının bilincindeyiz. Bu nedenle SATSO olarak üyemiz olan KOBİ’lerin büyümelerini teşvik etmek, 2016 yılının onlar için bir atılım yılı olmasını sağlamak amacıyla üyelerimizin faydalanabilecekleri destek ve finansman modelleri hakkında detaylı bir bilgilendirme yapmayı vazife olarak görmekteyiz.  Bu itibarla; 03 Şubat 2016 Çarşamba günü 13.30 – 17.30 saatleri arasında SATSO Ali Coşkun Konferans Salonunda KOSGEB-MARKA-KGF-İŞKUR- ADAPTTO-ABİGEM yetkililerinin katılımıyla düzenlenecek ve 2016 yılında uygulanacak destek programları hakkında detaylı bilgilerin aktarılacağı “Finansmana Ulaşmanın Yol Haritası” konulu panele tüm KOBİ’lerimizi davet ediyorum”

 

 

PANEL PROGRAMI

 13.15 – 13.30 Kayıt

 13.30 – 13.45 Açılış

13.45 – 14.15 MARKA (2016 Yılı Destek Programı Hakkında Bilgilendirme)

 14.15 – 14.45 KOSGEB (Destek Programları Hakkında Bilgilendirme)

 14.45 – 15.00 Ara

 15.00 – 15.30 İŞKUR ( İşverenlere Yönelik Programları Hakkında Bilgilendirme)

 15.30 – 16.00 KGF (Kredi Garanti Fonu Destek Mekanizması Hakkında Bilgilendirme)

 16.00 – 16.15 Ara

 16.15 – 16.45 ADAPTTO (TÜBİTAK ve AR-GE Destekleri, SATSO Üyelerine sunulan hizmetler)

 16.45 – 17.15 ABİGEM (AB Destekleri ve SATSO Üyelerine sunulan hizmetler)

 17.15 – 17.30 Soru – Cevap

 

 

 

 

 

 

Haber Tarihi : 27/1/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::