Şubat ayı ihracat rakamları Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklandı. Buna göre Şubat ayında Türkiye ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 artışla 10 milyar 790 milyon dolar oldu.

Şubat ayı Sakarya ihracatı, 148.6 milyon dolar düzeyinde gerçekleşerek en fazla ihracat yapan iller arasında 9. sıradaki yerini korudu.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Geçen yılın aynı ayına göre %4,2 artış gösteren ilimizin ihracatı, Ocak ayına göre de yüzde 20 artış göstererek iş dünyasının moral ve motivasyonunu yükseltmiştir.

2016 yılının ekonomik anlamda stratejik ve yükselen bir yıl olmasını temennisi ile gayretlerimize devam ediyoruz. Biz inanıyoruz ki uluslar arası ekonomi arenasının merkezi olmaya hazırlanan Türkiye’nin parlayan yıldızı da Sakarya olacak. İş dünyası olarak buna inanıyor hedeflerimizi bu doğrultuda belirliyor ve taşın altındaki elimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ekonomimizin olmazsa olmazı olan özel sektör müteşebbisleri ihracatımızın kahramanıdır. Emeği geçenleri tebrik ediyor katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Türkiye sektör ihracat rakamlarına baktığımızda 2016'nın şubat ayında 1 milyar 985 milyon 994 bin dolarlık ihracata imza atan otomotiv endüstrisi, bu sonuçla en fazla ihracatın gerçekleştirildiği sektör oldu. Bu da bize Otomotiv üretim üssü olma yolundaki gayretlerimizin boşuna olmadığını Sakarya olarak doğru bir seçim yaptığımızı göstermiştir. Bu anlamda Sakarya’nın da otomotiv ihracatında büyük önem teşkil ettiğinin de bir göstergesi olacaktır.

Otomotiv sektörünü, 1 milyar 424 milyon 937 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon, 1 milyar 144 milyon 660 bin dolarla da kimyevi maddeler ve mamulleri sektörleri takip ediyor.

Ulusal ve uluslar arası ekonomide dengelerin belirleyicisi olan ekonominin Türkiye adına istikrar ve barış ortamı ile ilintili olarak yükseleceğine biliyor ve var olan istikrar ve güç birliğimizi kaybetmeden büyüyeceğimize inanıyoruz.” diye konuştu.

 

 

Haber Tarihi : 1/3/2016
PAYLAŞ
Son Haberler ::