Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili yaptığı açıklamada kadınların nesillerin gelişimindeki önemine değinerek sahip olduğu niteliklerle toplumu şekillendirdiğine dikkat çekti.

Başkan Kösemusul açıklamasında şunları dile getirdi: “Kadınlar içinde bulundukları her ortamda başarının ve azmin timsali olmuşlardır. Efsanelere konu olan, kahramanlıkları ile savaşlardan çıkan kadınlarımız tarih sayfamızdaki yerlerine yenilerini ekleyerek bugün de çağın gerektirdiği doğrultuda ilerlemeye devam ediyor.

Kadınlar toplumda zihinsel ve sosyal gelişimin olduğu gibi ekonomik gelişiminde de büyük paya sahiptir.  Yüklendiği sorumluluğu varış çizgisine kadar taşıyan kadınlarımızın başarısı çerçevesinde toplumlar gelişiyor. Kadınlar toplumun her alanında büyük önem taşırlar.  Kadınlar sahip oldukları tüm sıfatlarla geliştirirler ve geleceğin altyapısını inşa ederler. Bizler kadını her zaman önceleyip, değer veren, yönetim kademelerinde kadınların varlığının önemini kavramış bir milletin torunlarıyız.

Gelişen dünya düzeninde kadınlarımıza sosyal hayatta yakaladıkları başarıları iş hayatında da yakalayan kadınlarımızla omuz omuza yürümenin memnuniyetini yaşıyoruz. Geçmişten günümüze gelişen ve her bakımdan ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanında etkin bir şekilde görmek bizleri sevindirmektedir. Kadınlarımıza yönelik yaşanan şiddet olgusu ve bunun yol açtığı derin toplumsal sorunlar bizleri üzmektedir. Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız her an desteklerini esirgemeyen eğiten yetiştiren bizi biz yapan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım”

 

Haber Tarihi : 7/3/2016
PAYLAŞ
Son Haberler ::