Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) iki yılda bir gerçekleştirdiği stratejik plan toplantılarının 2016 döneminde bir değişikliğe gitti. Bu yıl program, “Sakarya Ekonomi Zirvesi” başlığında, şehir protokolü ve iş dünyası temsilcilerinin katılımlarıyla 11-13 Mart tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek. Başkan Mahmut Kösemusul Zirvede, Sakarya’nın ekonomik gelişiminin değerlendirilerek kalkınmanın yol haritasını belirlemeyi hedeflediklerini vurguladı. Kösemusul, “Sakarya’mız hızla büyüyor ve gelişiyor. Bu değişime şehrin eşrafı olarak öncülük etmeliyiz. Antalya’ya ders çalışmaya gidiyoruz” dedi.

Protokol ve İş dünyası Antalya’da Toplanacak

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, 11-12-13 Mart tarihlerinde Antalya’da “SATSO Ekonomi Zirvesi 2016” programı düzenliyor. Zirvede il protokolü ve iş dünyası temsilcileriyle birlikte Oda’nın Meclis Üyeleri hazır bulunacak. Programın sunuculuğunu ise NTV’den Ahmed Arpat üstleniyor. Sakarya’nın önemli parametrelere sahip avantajlı bir şehir olduğunu belirten Başkan Mahmut Kösemusul, ortak vizyonda ve ortak bir çalışmayla şehrin potansiyelinin başarıya dönüşebileceğine olan inancını ifade etti. Kösemusul, “Sakarya’mız sanayi ve ticaretteki kümelenme çalışmalarıyla, başta otomotiv sektörü olmak üzere birçok sektörde sahip olduğu dev yatırımlarla, yeni lojistik çalışmaları ve konumu ile birlikte tarım ve turizmdeki yenilikçi çalışmalarıyla her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Bu değişime iş dünyası olarak öncülük etmek, elimizden gelen tüm katkıyı şehrimize vermek istiyoruz” diye konuştu.

Kalkınmanın Yol Haritası Belirlenecek

“Bir şehir büyüyecekse o şehrin eşrafı da büyümelidir” diyen Kösemusul, “Dünya değişiyor, yöntemler değişiyor. Dünyadaki modern ve iyi örnekleri dikkate alarak şehrimizdeki tüm çalışmalarımızı zamanın ruhuna uygun güncellememiz gerekiyor. İş dünyası olarak bu doğrultuda dersimizi iyi çalışmamız lazım. Sakarya’da başardığımız örnek bir istişare ortamı var. Şehrin tüm protokolü ortak bir vizyonda çalışarak projelerimizi hızlı bir şekilde sonuçlandırıyoruz. Bu zenginliği daha da kuvvetlendirerek yeni çalışmaları hayata geçirmek mecburiyetindeyiz. Ekonomi Zirvesi ile şehrimizdeki değişimi değerlendireceğiz. Valimiz, Milletvekillerimiz, Bakan Yardımcımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Rektörümüz ve SESOB, STB, Akyazı TSO ve TB, MÜSİAD, TÜMSİAD, SASİAD, SAMİB, SAKARYAGİAD temsilcilerimizle birlikte şehrimizin güçlü ve zayıf yönlerini, fırsatlarını ve hedeflerini konuşacağız. Böylece şehrimizdeki kalkınmanın yol haritasını hep birlikte belirlemeyi hedefliyoruz. Bu yol haritasındaki gayretlerimizle Sakarya’mız inşallah milli üretimlere ev sahibi olan bir otomotiv şehri olarak anılacak; Türkiye’nin yıldız şehri hüviyetine kısa sürede kavuşacaktır.” ifadelerini kullandı.
Haber Tarihi : 10/3/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::