Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından şehir protokolü ve iş dünyasının katılımlarıyla düzenlenen ‘Sakarya Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Şehrimizin en büyük gücü birlik ve beraberliğimizdir. Zirvede tüm paydaşlarımızla şehrimizin geleceği için gerçekleştireceğimiz çalışmaları değerlendiriyoruz. Zirvenin sonuçları ile yol haritamız belirlenecek.” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen, şehir protokolü ve iş dünyasını buluşturan “Sakarya Ekonomi Zirvesi” gerçekleştirildi. Antalya Akra Barut Hotel’de tamamlanan programın moderatörlüğünü NTV’den Ahmed Arpat üstlenirken, katılımcılar iki oturumlu çalışmada swot analizi yaparak şehrin ekonomideki yol haritasını tayin etmek için gayret gösterdi.

Kimler Katıldı?

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ev sahipliğinde gerçekleşen Zirveye başta Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş olmak üzere, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Milletvekilleri; Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu, CHP Genel Başkan Danışmanı Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, Akyazı Ticaret Borsası Başkanı Şener Bayraktar, SESOB Başkanvekili Ali Bektaş, MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı Ahmet Genç, SASİAD Başkanı Onur Döver, TÜMSİAD Sakarya Şubesi Başkanvekili Nihat Baltaoğlu, SAMİB Başkanı Metin Kar, TOBB Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Alican Sak ve Sakarya Giad Başkanı Gökhan Korkmaz ile SATSO Meclis Üyeleri iştirak etti.

Sakarya’nın Gelişimi Hızlanacak

Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas ve MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan’ın sunumlarını yaptığı 2 oturumlu toplantının ilk oturumunda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, şehrin karar vericileri ile iş dünyasının birlikte önemli bir çalışmaya imza atacağına olan inancını ifade etti. Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Kösemusul, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren biz her zaman birlik ve beraberliği önemsedik; istişare kültürünün daha da kuvvet bulması için gayret gösterdik. Tüm paydaşlarımızla hamdolsun ortak bir aklı, ortak hedefler doğrultusunda kapsamlı işbirliklerinioluşturduk, etkin karar alma ve hızlı sonuç yöntemlerini kararlı bir şekilde uyguladık. Bunda da büyük mesafeler aldık, başarılı çalışmalara imza attık. Ve görüyoruz ki Sakarya’mızın gelişimi daha da hızlanacak. Ulusal ve uluslararası kurumların ve her kesimin gündeminde olan bir şehrimiz var. Her geçen gün yeni bir büyükelçilik Sakarya ekonomisi ile ilgili bilgi almak için irtibat kuruyor, yatırım yapmak isteyen dev firmalar performansımızı takip etmek isteklerini dile getiriyor.” diye konuştu.

Milli Üretimleri Hak Ediyoruz

Sakarya’nın potansiyeli ve çalışmaları ile milli üretimleri en çok hak eden il olduğunun altını çizen Başkan Kösemusul, “Sakarya’mız sanayi ve ticaretteki kümelenme çalışmalarıyla, milli üretimlere ev sahibi olmak vizyonuyla birlikte başta otomotiv sektörü olmak üzere birçok sektörde sahip olduğu dev yatırımlarla, yeni lojistik çalışmaları ve konumu ile birlikte tarım ve turizmdeki yenilikçi çalışmalarıyla her geçen gün büyüyor ve daha da gelişiyor. Orta vadede Türkiye’nin büyüme hızından daha fazla büyüyecek olan bir şehre sahibiz. Sanayide gerçekleştirdiğimiz planlamalar hamdolsun bir bir hayata geçiyor. Ticaret yaşamının daha da canlanması için çok önemli çalışmalar var. Şehrin sosyal yaşamının daha nitelikli olması için birbiri ardına projeler geliştiriliyor. Tarım ve turizmde Sakarya’mızın potansiyelinin ne kadar ciddi olduğunu hepimiz biliyoruz. Ekonomi Zirvemizde inşallah bahsettiğim tüm meseleleri konuşmuş olacağız. Kıymetli Büyüklerimiz iş dünyamız ile birlikte şehrimizin geleceği içinönem arz eden tüm meseleleri bugün burada değerlendirmiş olacaklar ve bizler de bu değerlendirmeler ışığında çalışmalarımıza yön verecek, ekonomideki yol haritamızı belirleyeceğiz. Kendilerine şimdiden çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sakarya Aidiyeti Kuvvetlenmeli

Başkan Kösemusul konuşmasının sonunda iş dünyasına seslenerek, “Biz, Sakarya’mızın eşrafıyız. Şehrimiz için hedeflerimiz var. Hedeflerimize ulaşmak için bu şehre olan aidiyetimizi daha da kuvvetlendirmeliyiz. Çağın şartlarına uyarak kendimizi yenilemeliyiz. Dünya değişiyor, yöntemler değişiyor. Sürekli güncellemeye kendimizi hazırlayarak Sakarya’mızın büyümesi ve gelişmesine bizler yön vermeliyiz. Fizik kuralıdır; boşluklar doldurulur. Boşluk bırakma lüksümüz yok. Ben şehrimiz iş dünyasında bu başarıyı kazanacak bir nitelik görüyor; bu yolda tüm iş dünyamıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

2’nci Oturuma Geçildi

Başkan Kösemusul’un konuşmasının ardından Ahmed Arpat’ın moderatörlüğünde, Sakarya’nın güçlü ve zayıf yönleri ile fırsatlar ve tehditlerinin belirleneceği, şehrin karar vericilerinin görüşlerini aktaracağı ve daha sonra sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağıZirvenin ikinci oturumuna geçildi.
Haber Tarihi : 12/3/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::