SATSO tarafından düzenlenen Sakarya Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Başkan Toçoğlu, şehrin geleceği için birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımlarımızı şehrin gelişimine göre güncelliyoruz. Çağın şartlarına uygun olarak hareket ederken, zenginliklerimizi asla göz ardı etmiyoruz. Tarım alanları konusunda hassasiyetimizi ısrarla vurguluyoruz. Sanayi ve ticaret yaşamının daha modern ve düzenli olması konusunda disiplinliyiz. İş dünyamıza desteğimiz sürecek. Eksiklikleri hep birlikte tespit ederek Sakarya için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Toçoğlu SATSO Ekonomi Zirvesi’nde Konuştu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Antalya’da bir otelde gerçekleştirilen Ekonomi Zirvesi’ne katıldı. Şehir protokolü ve iş dünyasının hazır bulunduğu toplantıda SWOT analizi gerçekleştirilirken Başkan Zeki Toçoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un da bulunduğu sekiz kişilik yeşil masanın başkanlığını üstlendi. Sakarya’nın güçlü ve zayıf yönleri ile tehditler ve fırsatlarının konuşulduğu masada, geliştirme önerileri de not alındı.

Yıkık Kentten Destan Yazan Şehre


İki oturumlu toplantının kapanışında kürsüye gelen Başkan Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalardan bahsetti; iş dünyasına seslendi. Plan ve projeler tasarlanırken zamanın şartlarını dikkate alıp geleceği düşünerek hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Toçoğlu, “16 yıl evvel yerle bir olmuş bir şehir bugün hamdolsun destan yazmaya başladı. Burada önemli olan şehrin tamamını düşünerek zamanın ruhuna uygun hareket etmektir. İş dünyamız, hemşehrilerimiz rahat olsun. Yetki ve sorumluluğumuz çerçevesinde üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Şehrimizi asla kirletmeyecek, doğal dokusunu bozmayacak, istihdam ve katma değer sağlayacak teknolojiye önem veren sanayinin desteklenmesi gerekiyor. Sanayi ve ticaret yaşamının daha modern ve düzenli olması konusunda disiplinliyiz. İş dünyamızın bu konuda önünü açacağız. Şehrin kalkınması onların gayretlerine bağlıdır. Desteğimiz sürecek. Eksiklikleri hep birlikte tespit ederek Sakarya için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hassasiyetleri Göz Ardı Etmiyoruz

Büyükşehir Belediyesi’nin hassasiyetlerine de vurgu yapan Başkan Zeki Toçoğlu, “Her fırsatta ifade ediyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren tarım alanlarını imara açmıyoruz. Tarım alanları konusunda hassasiyetimizi ısrarla vurguluyoruz. Değerlerimize önem veriyoruz. Çağın şartlarına uygun olarak hareket ederken, zenginliklerimizi asla göz ardı etmiyoruz. Sapanca Gölü’müze büyük yatırım yapıyor, koruyor, en temiz ve sağlıklı suyu hemşehrilerimize içiriyoruz. Plan ve projelerimizi, yatırımlarımızı şehrin gelişimine göre güncelliyoruz. Sakarya’mızın gelişim ivmesini hızlandırmak için çalışıyoruz ve hamdolsun bu konuda önemli bir yol kat ettik. Sakarya’nın geleceği için birlik ve beraberliğin büyük önemi var. Zirvede de beraberiz. SATSO’yu tebrik ediyorum. Bu doğrultuda çalışmalarımızı hızını düşürmeden devam ettirmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Haber Tarihi : 14/3/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::