23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Hanlı İlköğretim Okulu öğrencileri bir süreliğine Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuklarına oturarak Yönetimi devraldılar.

Okul Müdürü Hakan Matur eşliğinde SATSO'ya gelen Hanlı İlköğretim Okulu'nun 25  öğrencisine ev sahipliğini Meclis Başkanı Engin Özkoç ve Yönetim Kurulu üyeleri yaptılar. Meclis Başkanı Özkoç, Odanın işleyişi, görevleri, amaç ve hedefleri hakkında öğrencilere bilgiler vererek ilimiz ve ülkemizin gelişiminde genç nesillere büyük görevler düştüğünü belirtti.   

Hanlı ilköğretim Okulu öğrencileri ile gerçekleştirilen “SATSO Meclis Toplantısı'”nda çocukların sorunlarına değinen öğrenciler, toplantının ana gündem maddesi olarak belirledikleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının anlam ve önemi ile ilgili de açıklamalarda bulundular.

Yönetim Kurulu Toplantı Salonunda gerçekleştirdikleri “SATSO Yönetim Kurulu Toplantısı”nda da görüş beyanında bulunan öğrenciler böyle bir imkanı kendilerine tanıyan SATSO camiasına teşekkürlerini sundular.  

Odanın işleyişi ile ilgili bilgi alan öğrenciler bir süreliğinde olsa Oda yönetimini devraldılar. İleriye dönük hedeflerinin neler olduğu hakkında da düşüncelerini dile getirdiler.

SATSO Meclis Başkanlığı koltuğuna sırayla oturan öğrenciler “Ben SATSO Meclis Başkanı Olsaydım…”diyerek yapmak istediklerini ve dolayısıyla taleplerini dile getirdiler.

Sakarya'da bazı okullarda sıkıntılar yaşandığını, ilimizde hala prefabrike yapılarda eğitim gören okulların olduğunu,  sınıflarda mevcudun çok kalabalık olmasının iyi eğitim almaya engel teşkil ettiğini bunun da çözümlenmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ettiler. Özellikle eğitimde fırsat eşitliğine değinen öğrenciler, tüm velilerden kız çocuklarını mutlaka okutmalarını istediler. Gelecekte, barış içinde tüm dünya ülkeleri ile bir arada yaşamayı istediklerini dile getiren öğrenciler, Ulu Önder Atatürk tarafından kendilerine hediye edilen ve dünyada eşi olmayan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ndan dolayı büyük bir onur duyduklarını, azimle  çalışarak hedeflerine ulaşacaklarını kendilerinden beklentileri olan büyükleri mahcup etmeyeceklerini belirttiler.   

Konuşmaların ardından SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç ve SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri  Hanlı İlköğretim Okulu öğrencilerine çeşitli hediyeler verdiler.

Hanlı İlköğretim Okulu Öğrencileri SATSO ziyaretlerinin ardından Güneşoğlu Süt Ürünleri Fabrikası'na da bir gezi düzenlediler. Fabrika yetkilileri ile görüşen öğrenciler fabrikanın işleyişi hakkında bilgi aldılar.

Haber Tarihi : 22/4/2010
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::