Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Neşet Peker başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

SATSO TV’den de canlı olarak yayınlanan Mart Ayı Meclis toplantısında Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1122 nolu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Şubat ayı Kat'i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi.

SATSO Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci şunları dile getirdi:

“Mart ayında SATSO Ailesi’nden vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyor, sağlık problemi yaşayanlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Dünyanın birçok bölgesinde terör sorunu bir gerçek olarak karşımıza çıkmıştır. Bu sorundan en çok etkilenen ülke olarak güçlü duruşumuzu sürdüreceğimize inanıyor; hayatını kaybeden tüm şehitlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni andık; şehitlerimizi yad ettik. Vatanımız için canlarını ve kanlarını feda eden şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum.

Mart ayında önemli çalışmalarımız oldu. Aybaşında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekilimiz Ayhan Sefer Üstün’ü misafir ettik. Özellikle otomotiv sektöründeki gelişmeleri değerlendirirken, yerli üretimlerde şehrimizin üs olması için gerçekleştirdiğimiz çalışmalara destek veren Üstün’e teşekkür ediyoruz.

Dikkatler Üzerimizde

Aybaşında Şubat ihracatı açıklandı. İnşallah bu hafta sonuna kadar Mart ihracatı açıklanacak. Olumsuz birçok gelişmeye rağmen Şubat ihracatı bizleri memnun etti. 148 milyon 600 bin dolarlık ihracatımız var. Ocak ayına göre  %20’lik bir artış gördük.

İhracatın artması için birçok çalışma yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Dikkatler de üzerimizde. ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter Odamızı ziyaret etti. Sn. Meclis Başkanımızla birlikte misafir ettik. Sakarya’ya ilgi gün geçtikçe daha da artıyor. İş dünyası olarak bu ilgiyi yönlendirmek istiyoruz.

Nisan ayı sonunda Almanya’da fuar seyahatimiz olacak. Yine bugün Odamızda Ekonomi Bakanlığı, TOBB ortaklığı ve bizim katkımızla Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri gerçekleşti. Ekonomimizin kalkınması için ihracat çok önemlidir. İhracata dayalı büyüme modelini destekliyoruz. Daha iyi seviyelerde olacağımızı düşünüyorum.

2. El Oto Galericileri Sitesi Geliyor

Şehrimizin sosyal ve ekonomik anlamda daha iyi noktalarda olması için SATSO olarak projeler ürettik, şehrin dinamiklerinin de destekleriyle başarılı çalışmalara imza attık.

Şehrimiz sadece sanayide değil, ticarette, tarımda ve turizmde çok büyük potansiyele de sahip. Şimdi sanayide olduğu gibi ticarette de önemli bir çalışmaya Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle imza atıyoruz. SATSO Hizmet Binamızın karşısında, 96 hizmet dükkânıyla, büyük bir otoparkı ve açık oto pazarı ile örnek gösterilecek, modern bir Organize Ticaret Bölgesi (OTB) olacak 2. El Oto Galericileri Sitesi için çalışma başlattık.

Şehir merkezinde otomobil ticareti olmayacak. Bu alanda faaliyet gösteren firmalar, üyelerimiz bu gelişmeye en yüksek katkıyı verecektir buna inanıyorum. Organize Ticaret Bölgeleri ticarete de bir disiplin getirecektir. Bu çalışmamızda da derneğimiz var, yapı kooperatifini kurduk. İşletmecilerle istişareler yapılmaya devam ediliyor. Ay sonuna kadar talep toplama sürüyor. 

Hızlı bir şekilde sonuçlandırmak hedefindeyiz. Sakarya’mıza hayırlı olsun. İnşallah inşaat malzemecileri sitesi için de çalışmalarımızı tamamlayalım istiyoruz. Bu konudaki gayretlerimiz de devam ediyor.

Zirve Sonuçlarıyla Yol Haritamızı Belirledik

Konuşmamı tamamlamadan önce Ekonomi Zirvemizde bizlerle olan tüm dostlarımıza buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz. Birlik ve beraberliğin nasıl olduğunu, istişareye neden önem verdiğimizi gösterdiğimizi düşünüyorum. Sn. Valimize, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Bakan Yardımcımıza, Rektörümüze ve iş dünyamıza katkıları için çok teşekkür ediyoruz.

Önemli bir çalışma yaptık. Şehrimizin SWOT analizinde güçlü ve zayıf yönleri ile fırsat ve tehditlerini hep birlikte değerlendirdik, geliştirme önerilerini konuştuk. Sonuç raporunu kamuoyu ile de paylaştık. Paylaştık artık bitti demiyoruz. Rapor bizim başucumuzda duracak, çalışma defterimiz olacak ve yol haritamızı belirleyecek. İş dünyası olarak nerelerde eksiğiz ve neler yapabiliriz, bunun peşinde olacak, çalışmalarımızı bu sorumlulukla şekillendireceğiz.

Sn. Yönetim Kurulu Başkanımızın otomotivdeki ısrarını tüm şehir biliyor ve destek veriyor, teşekkür ediyoruz. İşte o gayreti ve direnci, SWOT Analizi sonuçları doğrultusunda artırarak devam ettireceğiz. Ticaret, turizm ve tarımda aslında neler eksik ortaya hep birlikte çıkardık. İnşallah eksiklikleri yine hep birlikte tamamlayacağız.”

Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci’nin ardından aylık faaliyetlerle ilgili görüş bildiren Meclis Üyesi Behlül Bayrak Antalya’da SATSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ekonomi Zirvesi’nin çok başarılı olduğunu belirterek “Ekonomi Zirvesi’nin düzenlenmesini sağlayan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul başta olmak üzere Yönetim Kurulu’muza, programın eksiksiz planlanmasına gayret eden Genel Sekreterimize ve emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

5174 Sayılı TOBB Kanununun 10. Maddesi Gereği, 2013 Yılında Durumları “Askı” olan üyelerin Oda Sicil Kayıtlarının Silinmesinin görüşülmesi maddesinde söz konusu üyelerin meslek komiteleri aracılığı ile araştırılarak bir sonraki aya kadar süre verilmesi kararlaştırıldı.

2. El Oto Galericiler Sitesi Yolda…

Meslek Komitelerinin Sorunlarının Görüşülmesi maddesinde kürsüye gelen 21. Meslek Komitesi’nden Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Akçam 2. El Oto Galericileri Sitesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak “Sakarya’da bulunan 2. El Oto Galericileri Derneği ve SS Sakarya Oto Galericileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi, SATSO Hizmet Binası karşısında, 96 hizmet dükkânı, otoparkı ve açık oto pazarı ile dükkan başına 250 metrekare olan modern bir Organize Ticaret Bölgesi (OTB) kurulması için talep toplamaya başladı. Yer alımı için ilk başvuru ödemesi 25 bin TL toplam 75 bin TL’dir. Bundan sonraki ödeme 50 bin TL Nisan ayının sonunda olacaktır.” Diyerek bilgi verdi.

İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi’nde Projelendirme Başlayacak

13. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Enver Tok ise İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi çalışmalarında gelinen son durum ile ilgili bilgi vererek yazışmalar neticesinde Ankara’dan resmi yazı geldiğini belirtti.

Tok konuşmasını devamında bundan sonraki süreçte Büyükşehir Belediyesi ile görüşülerek bölge ile ilgili projelendirme çalışmalarının başlanması gerektiğini ifade etti.

Dilek ve Temenniler Bölümünde kürsüye gelen Meclis Üyesi Adem Bilgen ise Sakarya Ekonomi Zirvesi ile ilgili teşekkürlerini sunarak çalışmanın oldukça verimli olduğunu dile getirdi.

Haber Tarihi : 30/3/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::