Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında bir dizi program düzenleyen Sakarya Müftülüğü, SATSO’nun katkılarıyla SATSO Fuaye Alanı’nda Kutsal Emanetler Fotoğrafları Sergi Programı gerçekleştirdi.

Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisi açılış törenine Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı başta olmak üzere SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, Meclis Başkan Yardımcısı Neşet Peker,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, İl Müftüsü İlyas Serenli, il protokolü ve çok sayıda davetli iştirak etti.

Kutsal Emanetlerin yanı sıra Sürre Alayları’nın da bulunduğu serginin açılış töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, manevi iklimi yüksek Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle İl Müftülüğü işbirliğinde gerçekleştirilen sergiye ev sahipliği yapmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Açılış töreninin ardından gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan İl Müftüsü İlyas Serenli, “Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum, 2016 yılında 14-21 Nisan tarihleri arasında sadece ülkemizde değil tüm Müslüman dünya ülkelerinde yapılıyor.

"Gelin Birlik Olalım"

Her yıl Kutlu Doğum haftası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen temalarla organize ediliyor. Bu yıl "Gelin Birlik Olalım" teması ile kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nda tevhid, vahdet ve beraberliğimizi perçinlemeyi hedefliyoruz. Son zamanlarda birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacımız var. Biz Mekke’den Medine’ye göç ettiğinde 100 yılı aşkındır savaş halinde olan kabileleri barıştırmış, ensar ve muhacirleri kardeş ilan etmiş bir peygamberin ümmeti olmakla gururluyuz.  Düzenlediği anayasa ile Müslümanlar ve diğer halkların haklarını da adil bir şekilde düzenlenmesine vesile olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) ümmeti olarak ırk, din ayırmaksızın zor durumdaki milletlere yardım eden bir milletiz. “ diye konuştu.

“İnsanlık Barışı İçin”

Halifeliğin Osmanlılara geçmesinin ardından Hz. Peygamberimizden kalan Kutsal Emanetlerin bizim himayemize geçtiğini ve Sarayların has odalarında muhafaza edildiği bilgisini veren Serenli, Kutsal Emanetlerinin asıllarının günümüzde Topkapı Sarayı’nda muhafaza edildiğini de sözlerine ekledi. İl Müftüsü İlyas Serenli ayrıca, Sürre Alayları’nın Mısır’ın fethinden sonra İstanbul’dan hacca giden kafilelerin başında bulunan alaylar olduğunu da belirterek “Hz. Peygamberimize Salat-ü Selâm getiriyor; Kutlu Doğum Haftası’nın insanlık barışının kilidini açmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Kutsal Emanetler Fotoğraf Sergisi, SATSO Fuaye alanında 26 Nisan 2016 Salı gününe ziyaretçilerini bekliyor.

Haber Tarihi : 19/4/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::