Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Meclis Başkanı Akgün Altuğ, TOBB delegeleri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 72. Genel Kurul Programı’na katıldı.

TOBB’un 72’inci Genel Kurulu, M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, TOBB’a bağlı 365 oda ve borsanın yöneticileri, üst kurul delegeleri ile bürokratlar ve siyasi partilerin temsilcilerinin katılımıyla TOBB ETÜ Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan TOBB Genel Kurulu’nda daha sonra birliğin faaliyetlerinin anlatıldığı multivizyon gösterimi sunuldu. Açış konuşmasını, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yaptığı kurulda, siyasi partilerin temsilcileri de birer konuşma yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 72. Genel Kurul Programı kapsamında  (TOBB) 10, 20 ve 33'üncü yılını doldurmuş delegelere yönelik "72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni", TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katımıyla gerçekleştirildi.​

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin coğrafyanın en güçlü, en gelişmiş ekonomisi haline geldiğini vurgulayarak, "Sadece geçen sene, özel sektör olarak 760 bin kişiye yeni istihdam sağladık. 205 milyar lira makine-teçhizat yatırımı yaptık. Küresel durgunluğa rağmen 145 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. 2008 küresel krizinden sonra, yani son 7 yılda, yanı başımızdaki Avrupa Birliği ülkeleri tek bir ilave istihdam üretemedi. Tam tersine 4 milyondan fazla çalışan da mevcut işlerini kaybetti" ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, “Sizin desteğinizle, inşallah yılda 1,5 milyon istihdam hedefini de yakalarız, Türkiye’yi 2 trilyon dolarlık bir ekonomi de yaparız, ihracatı 500 milyar dolara da çıkarırız. Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri de yaparız” diye konuştu 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında, "Ekonomide hamdolsun şu anda bir krizle karşı karşıya değiliz. Ama günü kurtarmaya çalışmak, cari durumu kar saymak, mevcutla yetinmek gibi bir anlayışa da asla kapılamayız. Gün, altyapı yatırımlarından ticarete kadar her alanda yeni ve çok daha büyük hedefler için çalışmaya başlama zamanıdır." dedi. Bugüne kadar olduğu gibi 2023 hedeflerine ulaşmaları konusunda da TOBB üyelerinin üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getireceklerine inandığını belirten Erdoğan, "Ahilik teşkilatımızın günümüzdeki çatı kuruluşu olarak gördüğüm birliğimizin sahip olduğu mirasın hakkını vermek için gayret gösterdiğini biliyorum." diye konuştu.

TOBB 72. Olağan Genel Kurulu programı ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Genel Kurul’un hayırlı olmasını dileyerek  “Ülkemiz ve şehirlerimiz iş dünyamızın azmi ile yükselişini sürdürecek.” dedi.  Başkan Kösemusul, delegeler ile girişimciler kurulu başkanlarına teşekkür ederken, Genel Kurulun hayırlı olmasını diledi. Başkan Kösemusul, “Sakarya iş dünyası olarak ülkemizin hedeflerine azami katkı sağlamak için büyük gayret gösteriyoruz. İnanıyorum ki ülkemiz ve şehirlerimiz iş dünyamızın azmi ile yükselişini sürdürecek. Çünkü biz birlikte güçlüyüz. Birlik Başkanımız Hisarcıklıoğlu’nun da vurguladığı üzere iş dünyası olarak gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz, Türkiye Hepimizin” şeklinde konuştu.

 

 

 

Haber Tarihi : 12/5/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::