Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Eski dönem Meclis Başkanlarından Disiplin Kurulu Üyesi Fethi Sarıoğlu’nun da iştirak ettiği Mayıs Ayı Meclis Toplantısında yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1124 nolu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Nisan ayı Kat'i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi.

SATSO Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Van’da gerçekleşen hain saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında “Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Başkan Kösemusul konuşmasının devamında “65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin, Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım ve Bakanlarımızın, İlimiz Milletvekillerinden Disiplin Kurulu Üyesi olan Sn. Ayhan Sefer Üstün ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Sn. Şaban Dişli’nin görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum.

Ekonomide bir durağanlık yaşıyoruz. Yeni hükümet döneminde Sn. Başbakanımızın açıklaması ile ekonominin odağı üretime kayacak ve mali disiplinden taviz verilmeden yatırımlar artırılacak. Reformların devam edeceğine inanıyor ve iş dünyası olarak üzerimize düşen sorumluluk doğrultusunda çalışmalarımızı yükselteceğimizi ifade ediyoruz. Sakaryaspor Genel Kurulu’nda başkan seçilen İsmail Gürses ve yönetimini, aralarında meclis üyelerimiz de var, tebrik ediyorum. İnşallah onların döneminde başarı gelecektir. Sakarya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Genel Kurulu’nda başkan seçilen Ertuğrul Kocacık ve ekibini tebrik ediyor; hizmet dönemlerinde başarılar diliyorum.  Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımımız Süper Lig yolunda yarı final serisinde TOFAŞ takımına karşı mücadele veriyor. Destekliyor ve başarılar diliyoruz. Zorlu seride inşallah başarılı olur ve hep birlikte büyük bir sevinç yaşarız.

Nisan Meclis Toplantısından bugüne geçen zamanda yoğun bir mesai yaptık. Cenazemiz dolayısıyla benim katılamadığım, Sn. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Meclis Başkanımız ve sizlerin katılımlarıyla Almanya Seyahati gerçekleştirildi. Dünyanın en önemli fuarlarından biri olarak gösterilen Hannover Genel Sanayi Fuarı, Hamburg Ticaret ve Sanayi Odası, Başkonsolosluk ve Airbus Uçak Fabrikası programlarında Sn. Meclis Başkanımız yer aldı. Gerçekleştirilen çalışmanın katılımcılarımız için faydalı olduğu kanaatindeyim. Çalışma hayatımıza ve ihracat tecrübelerimize katkı verecek benzer çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Son 1 ay içinde 3 ayrı programda Sn. Cumhurbaşkanımızla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve TOBB Başkanımızla bir araya gelme fırsatım oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mızın İstanbul’da gerçekleştirdiği İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı’nda, TOBB 72. Genel Kurulu’nda, Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ödül Töreni’nde Rize’de Sn. Cumhurbaşkanımızla ve son olarak önceki gün Milletlerarası Ticaret Odası Genel Kurulu’nda TOBB Başkanımızla bir aradaydık. Sakarya’mızın çalışmalarını, geldiğimiz noktayı ve düşüncelerimizi paylaşma imkânımız oldu. Ayrıca son Rize programımda Meclis Başkanımız Sn. İsmail Kahraman ile birlikteydik. Şehrimiz iş dünyasına selamlarını da buradan iletmiş olayım.

Türkiye’nin Lokomotif Şehri Sakarya

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, Odamızın da desteklediği Arge Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı’na katılmak için geldiği Sakarya programı kapsamında Odamızda Çalışma Hayatı konferansı verdi. Gösterdikleri yakın ilgi için Sn. Bakanımıza buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Çalışma Hayatı konferansında da ifade ettim; Biz insana değer veren, eşrefi mahlûkat olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Sn. Cumhurbaşkanımız ve Sn. Bakanımızın da ifade ettikleri gibi insanı makine ile eş değer gören, ekonomik insan gibi tanımlamayla çalışma hayatını yönlendiren bir anlayışa asla katılmıyoruz.

Sakarya olarak Türkiye’nin 80 ilinden göç alan müstesna bir şehiriz. İnsana değer vermek, Ensar olmak, yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevmek Sakaryalı hemşehrilerimizin karakterinde saklıdır. Ve inanıyorum ki insana verilen bu değer, çalışma hayatında da kendini daha fazla gösterecektir. Bu vesileyle içinde bulunduğumuz Ahilik Haftası’nı da kutluyor; Sakarya’mız ekonomisine değer katan ticaret erbaplarımıza da kazançlarında bereket diliyorum.

Sn. Bakanımız ziyaretlerinde de dile getirdi; Sakarya Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerindendir. Teşekkür ediyoruz. SATSO olarak milli üretim ve otomotiv şehri olan, ihracat sıralamasında ilk 5 il arasına yükselecek Sakarya için çalışmaya devam edeceğiz.

Ticaret Yaşamı İçin Örnek Projeler

Sanayi çalışmalarımız hepimizin malumu. Sürekli gündemimizde yer aldı. Ticarette de önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz ay meclis toplantısında da bu konunun konuşulduğunu öğrendim ve katkı sağlamak isterim. SATSO olarak Büyükşehir Belediyemizle başarılı, tertipli düzenli kümelenme çalışmalarını ticaret hayatında da gerçekleştirmek için gayret sarf ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizle örnek bir çalışma yaparak Nakliyecilerimiz için Kamyoncular Garajı’nı şehrimize kazandırdık. Galericiler Sitesi’nde çalışmalarımız sürüyor. Odamızda şehrimizde otomobil ticareti yapan hemşehrilerimizle bir araya geldim. Kooperatif kuruldu. Proje hazır. İnşallah Türkiye’de işaret edilecek, örnek gösterilecek modern bir Galericiler Sitesi’ni Sakarya’mıza kazandıracağız. İnşaat Malzemecileri Sitesi’nde 13. Meslek Komitemiz üstün gayret gösteriyorlar, teşekkür ediyorum. Dün Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikteydik; istişarelerimizi yaptık. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şehrimizde bulunan Geri Dönüşümcülerle ilgili de bir çalışma yapıyoruz. İnşallah o konuda da mesafe kaydedeceğiz. Sakarya’mızın sadece sanayide değil, diğer sektör ve alanlarda da hep birlikte gerçekleştireceğimiz başarılı çalışmalarla hedeflerine ulaşacağı bir gerçektir. Sanayide ve ticarette en doğru yöntem olarak gördüğümüz kümelenme çalışmalarında başarılı olacağımıza ve şehrimiz ekonomisine yüksek katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerimle konuşmama son verirken; Yaklaşan Ramazan-ı Şerif’in şimdiden SATSO üyelerimize, Sakarya’mıza ve tüm İslam Âlemine hayır ve bereket getirmesini Yüce Allah’tan temenni ediyorum. İnşallah 10 Haziran Cuma günü yani Ramazan Ayı’nın ilk Cuma’sı SATSO Geleneksel İftarımızı gerçekleştireceğiz diyor ve çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Kösemusul’un konuşmasının ardından gündem maddeleri değerlendirildi.

SATSO’ya Yeni Logo

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın tasarlanan yeni logosu ile ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul “365 oda ve borsanın farklı logosu var TOBB logosu var bir de. Birliğimizin logosu ile birlikte odamızın isminin kullanıldığı yeni logomuzla tek tip logo çalışması başlatıldı. Bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek için başlatıldı. İlk başlatan biz olduk. Bir yıl için de yavaş yavaş tamamen değiştireceğiz.” dedi. İlgili gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı.

SATSO’nun nakdi varlıklarının vadeli mevduat olarak kamu bankalarına ait katılım bankalarında değerlendirilmesi konusunun görüşülmesi maddesinde açıklama yapan Muhasip Yönetim Kurulu Üyesi Nadir Öztürk gündeme gelen konunun TOBB’a bildirildiği ve 5174 sayılı kanuna göre bu konuda bir kısıtlama olmadığı ve meclis kararı ile talep edilirse geçilebileceği görüşünün alındığını dile getirdi.

Konu ile ilgili Meclis üyeleri; Oktay Topçu, Behlül Bayrak, Adnan Borazancıoğlu, Yusuf Murat Emir, Adem Bilgen, Enver Tok, Zafer Yıldırım, Hasan Genç değerlendirmede bulunarak görüşlerini dile getirdiler.

Meclis Üyelerinin değerlendirmelerinin ardından ilgili konunun SATSO Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek neticelendirilmesi kararlaştırıldı.

2016 Yılı Pide Fiyat Tarifesi Görüşüldü

SATSO 27. Meslek Komitesinin Pide Azami Fiyat Tarifesinin Görüşülmesi ile ilgili gündem maddesinde bilgi veren Meclis Üyesi Ergin Balcı, 2016 yılında pide üretimini etkileyen çeşitli ürünlerin fiyatlarındaki artışlar ile ilgili bilgi vererek “Maliyet hesapları neticesinde %7.8 bir artış uygun görülmüştür” dedi. Pide azami fiyat tarifesinin mevcut durumu ve teklif edilen fiyat tarifesi ile ilgili bilgi verdi. Yeni fiyat listesine göre 510 gr pide 3 TL, 680 gr pide 4 TL üzerinden meclis üyeleri tarafından oylanarak kabul edildi. SATSO Meclisi tarafından oylanarak kabul edilen yeni fiyat tarifesi teklifi il Valiliğinin onayına sunulacak.

Engelsiz SATSO’ya Teşekkür

Meslek Komitelerinin Sorunlarının Görüşülmesi Maddesinde kürsüye gelen 29. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Yusuf Murat Emir SATSO’nun engelsiz hale getirilmesi sebebiyle SATSO Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanına plaket hazırladıklarını ve Başkan Kösemusul’u ziyaret ederek plaketini takdim ettiklerini belirterek katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Emir, Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ’a da plaketini takdim etti.

Yeşil Nokta’da Çekiliş Dönemi Başlıyor

Dilek ve Temenniler Bölümünde konuşan Meclis Üyesi Adem Bilgen Sakarya’dan alacağımız hizmet konusunda Sakaryalı firmalara öncelik verilmesi gerektiğini belirterek kendi sektöründen örnek verdi. Bilgen ayrıca Yeşil Nokta Projesindeki son durum ile ilgili bilgi vererek “Yeşil Nokta Projemize Yönetim Kurulumuzun önerisiyle çekiliş kampanyası eklendi. Herkesin destek vermesini bekliyoruz. Sakarya için güzel bir proje birlikte kazanalım ve faydalanalım” dedi.

Meclis Üyesi Necmettin Kırık ise CEBİT Bilişim Fuarına aktif olarak katılım sağlamak istediklerini belirterek “Biz CEBİT Fuarında SATSO 31. Meslek Komitesi olarak yer almak istiyoruz. Katma değeri yüksek ürünler üreten TEKNOKENT’teki firmalarımız açısından çok faydalı olacaktır. Desteklerinizi bekliyoruz.” dedi.

Taraklı Fenerli Konak’ın daha aktif olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Meclis Üyesi Kırık iç aktivitesi ile ilgili proje yapılabileceğini ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber Tarihi : 26/5/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::