Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Mayıs ayı ihracat rakamları açıklandı. TİM verilerine göre, Mayıs ayında Türkiye ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,8 artışla 13 milyar 412 milyon dolar oldu.

TİM verilerine göre; Mart ayında 142 milyon dolar ihracatı ile ihracatçı iller sıralamasında 10. sırada yer alan Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 artış yaşadı.

Otomotiv Sektörü Lider

Mayıs ayında sanayi sektörleri içerisinde en fazla ihracat artışını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34 büyümeyle otomotiv endüstrisi yakalayarak 1 milyar 983 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Tarım sektöründe ise aynı dönemde en fazla ihracat artışını yüzde 46 ile tütün sektörü elde ederek 77,9 milyon dolarlık ihracata imza attı. Diğer taraftan, mayıs ayında miktar bazında 18 sektörde ihracat artışı yaşanırken, 9 sektörde ihracatta gerileme oldu.

Daha Çok Çalışacağız

Konu ile ilgili değerlendirme yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul,  2016 yılının stratejik ve yaşanan gelişmeler adına önemli bir dönem olduğuna dikkat çekerek “Yaşanan siyasi ve sosyal değişimlerle birlikte değişmeyen tek şey iş dünyasının gayretli bir şekilde üretmeye devam etmesidir. Bizler Türk iş dünyasını temsilcileri olarak sorumluluğumuzun bilinci ve ciddiyeti ile üretmeye ve ürettiğimizi dünya pazarlarında sergilemeye devam ediyoruz, edeceğiz. Daha büyük, daha zengin, güçlü ekonomisi ve kaliteli demokrasisi ile dünyanın hayranlıkla izlediği lider bir Türkiye olma yolunda ilerliyoruz.  Türk ekonomisine yön veren iller arasında önemli bir konuma sahip Sakarya olarak daha çok çalışacak ve ülkemiz hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

Haber Tarihi : 1/6/2016
PAYLAŞ
Son Haberler ::