Yılın Beklenen SATSO İftarı Yine Nezih ve Samimi Bir Ortamda Gerçekleşti

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO)tarafından 8 yıldır geleneksel olarak düzenlenen SATSO İftar Programı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının ilk Cuma günü üyeler, il protokolü ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da üyelerin büyük ilgisi ve katılımı ile gerçekleştirilen iftar programının ev sahipliğini SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyeleri yaptı.

Ernaz Tesislerinde organize edilen ve yaklaşık 2500 kişinin katıldığı iftar programına üyeler aileleri ve çalışanları ile iştirak etti.

Her yıl artan ilgi ve yoğunluğa rağmen hiçbir aksaklık olmadan gerçekleştirilen iftar programına katılan üyeler bir arada olmaktan keyif aldıklarını dile getirerek birlik ve beraberlik çatısı altında düzenlenen iftar programından memnun olduklarını belirttiler.

Düzenlenen iftarda Vali Hüseyin Avni Coş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Sakarya Milletvekilleri; Ayhan Sefer Üstün, Prof. Dr. Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz,  Recep Uncuoğlu,  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,  Sakarya Eski Milletvekili Ali İnci, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Garnizon ve Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, Türk İş Başkanı Ergun Atalay, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Haydar Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İl Müftüsü İlyas Serenli, İlçe Belediye Başkanları Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Resmi Daire Müdürleri, SATSO Eski Başkanları, SATSO Meclis Üyeleri, Meslek Komiteleri ve SATSO üyeleri iştirak etti.

İç ve dış mekan olmak üzere iki bölümde tertip edilen iftar programı bu yıl da görkemli ve en geniş katılımlı iftar programı oldu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, katılımlarından dolayı üyelere teşekkür ettiği konuşmasında SATSO ailesinin tüm fertleri ile bir araya gelmekten onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Başkan Kösemusul konuşmasında, “Kardeşlik ve bereket ayı olan mübarek Ramazan-ı Şerif’te olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Gelenekselleşen ve bu akşam 8’incisini düzenlediğimiz huzur sofralarımızda bizlerle olduğunuz için şahsım ve yönetim kurulum adına çok teşekkür ediyorum, hoş geldiniz. Mübarek Ramazan’ı Şerif’te, İstanbul’da ve Mardin’de gerçekleştirilen hain terör saldırıları ile bir kez daha büyük bir acı yaşadık. Cennet vatanımızın geleceğine, aziz milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden alçak terör saldırılarını şiddetle kınıyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet; gazilerimize acil şifa diliyorum.

SATSO olarak bizler ahlaki ilkelerinden asla ödün vermeden dürüst ticaret ve helal kazanç için çaba sarf eden, gücünü güzel Sakarya’mızın tüm Türkiye’ye örnek kardeşlik kültüründen alan çok büyük bir aileyiz. Bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu zamana kadar gösterdiğiniz örnek çaba için siz kıymetli üyelerimize teşekkür ediyor; bundan sonra yapacağınız çalışmalar için kolaylıklar diliyorum.

Yüce Dinimiz İslam’ın iş ve ticaret ahlakı; doğruluk ve dürüstlüktür; helal ile haram duyarlılığıdır; işçi ve işveren hakkına riayettir; alın terine saygıdır, onu heba etmemektir.

Ticaretle uğraşan Mümin, her şeyden önce güvenilir kişi demektir. Efendimiz (s.a.v) bir hadisinde şöyle buyuruyor;  “Doğru sözlü, dürüst ve güvenilir tâcir, nebîler, sıddîklar ve şehitlerle beraberdir; kıyamet günü Arş’ın gölgesindedir.” Hz. Allah Furkan Suresi’nde ise has kullarını şöyle tanımlıyor;

“O çok merhametli Allah'ın has kulları onlardır ki, harcadıklarında ne israf ne de cimrilik edenlerdir. Onların harcamaları, bu ikisi arası dengeli bir harcamadır. Rabbim bizleri salih ve has kullarından; dengeyi gözeten; israf ve kibirden uzak olan kullarından eylesin diye dua ediyor ve sizleri sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Afiyet olsun. ” dedi.

İl Müftüsü İlyas Serenli’nin yemek duasının ardından tasavvuf musikisi ve ilahilerle renklenen manevi havası yoğun olan akşamda birlik ve beraberliğin önemi vurgulandı.

 

Haber Tarihi : 11/6/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::