Ferizli Organize Sanayi Bölgesi’nde 36 parsel için yapı ruhsatları tamamlandı. Son 7 parselin ruhsatlarını imzalayan SATSO ve Ferizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sakarya’mıza yakışacak yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üreteceğiz ve kazanacağız. Güçlü üretim, nitelikli istihdam ve yükselen ihracat ile Sakarya’mız hedeflerine ulaşacak. İş dünyamıza inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

Ruhsatlar Tamam
Sakarya sanayisinde başarı yolculuğu devam ediyor. Sakarya 1. OSB, Hendek 2. OSB, Söğütlü 3. OSB ve Karasu OSB’den sonra Ferizli Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarında da sona yaklaşılıyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen temel atma töreninin ardından üretime başlayan 2 fabrikadan sonra Organize Sanayi Bölgesi’nde mevcut 36 parselin tamamına yapı ruhsatları çıkartıldı.

36 fabrika, 2400 istihdam

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Ferizli OSB ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla Sakarya’mızı sanayi, ticaret, tarım ve turizmde geleceğe hazırlıyoruz. Hamdolsun Ferizli OSB çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 72 hektarlık alanımız var ve bu alanın 38 hektarı sanayiye ayrılmış durumda. Kamulaştırmalar tamamlandı, altyapı çalışmalarında sona yaklaşıyoruz. 36 parselin tamamının yapı ruhsatlarını tamamladık; bugün de son 7 parselin ruhsatlarını imzaladık. Üretim tamamen harekete geçtiğinde Ferizli OSB’mizde 36 fabrika, 2400 istihdamıyla Sakarya’mız ve ülkemiz ekonomisine önemli katkılar verecektir. Kaynarca Mobilya ve Kaynarca Makine İhtisas OSB’lerde de çalışmalar hız kazanmış durumda. Gelişmeleri paylaşmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

“Üreteceğiz ve Kazanacağız”
Sakarya’nın 2023 ekonomik hedefleri bulunduğunu ve hedefler doğrultusunda önemli adımlar attıklarının altını çizen Başkan Kösemusul, “İş dünyamız, global sıkıntılar başta olmak üzere yaşadığı bir çok sıkıntıya rağmen üretmenin önemine ve gücüne inanıyor. Biz de iş dünyamıza inanıyor ve güveniyoruz. Üreteceğiz ve kazanacağız. Güçlü üretim, nitelikli istihdam ve yükselen ihracat ile Sakarya’mız hedeflerine ulaşacak. Sakarya’mız 2023 yılında sanayisi, ticareti, tarımı, turizmi ve sosyal yaşamı ile örnek gösterilen; ihracatta ilk 5 il arasında olan; milli üretim ve otomotiv şehri hüviyetini kazanan bir şehir olacaktır. Bu hedef doğrultusunda hep birlikte gayretli çalışmalarımızı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.
Haber Tarihi : 15/6/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::