Haziran ayı ihracat rakamları Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklandı. Buna göre Haziran ayında Türkiye ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,8 artışla 11 milyar 865 milyon dolar oldu.

Haziran ayı Sakarya ihracatı ise 124,3 milyon dolar düzeyinde gerçekleşirken, şehrimiz ihracatçı iller sıralamasında 13. sırada yer aldı.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya ihracatında, Mayıs ayı ile kıyaslandığında %12,4’lük bir düşüş yaşandığı bilgisini verdi.

Başkan Kösemusul, küresel ekonomideki dalgalanmalardan Sakarya’nın da payına düşeni aldığını belirterek, “Önemli olan yılmadan üretmeye ve çalışmaya devam etmektir. Sakarya yüksek ihracat potansiyeli ile daha iyisini, en iyisini yapmak için her türlü çabayı gösterecektir. Yaşanan geçici süreli düşüşler bizleri hedeflerimizden alıkoymayacak, ilk 5 il arasında olmak hedefinde çıktığımız yolda yılmadan çalışmaya gayret edeceğiz. İhracatta yaşadığımız düşüşler bizi ekonomik anlamda demoralize etmemeli.

Elbette dünyada yaşanan siyasi ve sosyal değişimler ve çalkalanmalardan etkilenmemiz ihracatın doğasında vardır. Ancak kendimize dönerek nerede eksiklerimiz olduğunu da tespit etmeliyiz. Biz SATSO olarak ihracatımızın mevcut durumu ve potansiyelini değerlendirerek yaptığımız tespitler neticesinde yolumuza devam edeceğiz. Sakarya iş dünyasına güvenimiz tamdır.’’ ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 1/7/2016
PAYLAŞ
Son Haberler ::