İstanbul Sanayi Odası tarafından 47 yıldır her yıl geliştirilerek sürdürülen Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının 2015 yılı sonuçları açıklandı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından geleneksel hale gelen Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyesi 21 firma bulunuyor.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul,  “İkinci 500 büyük firma sıralamasında merkezi Sakarya’da olan 9 firma olmak üzere ilimizde üretim tesisi bulunan toplam 21 firma Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olarak yer aldı.

Başkan Kösemusul, “Sakarya’yı, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan illeri sıralamasında ilk 5’e taşıma hedefimiz doğrultusunda aralıksız çalışmalarımız devam ediyor. Bunların neticesinde firmalarımızın Türk ekonomisi adına önem taşıyan böyle bir çalışmada elde ettikleri başarı da gururumuz oluyor.” dedi

Başkan Mahmut Kösemusul, İstanbul Sanayi Odası’nın araştırmasına göre Türkiye’nin ikinci en büyük firma sıralamasında yer alan firmaları başarılarından dolayı kutladığını belirterek “İşletmelerimiz uluslar arası ekonomi piyasasında önemli birer rakip haline geldi. Kurumsal ve vizyon sahibi firmalarımızın artmasına yönelik Ar-Ge çalışmalarına ve nitelikli istihdam konusuna ağırlık vererek destekliyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi omuzlarımızdaki sorumluluğun farkındalığı ile elimizi taşın altından hiç çekmedik. Bugün baktığımızda özel sektör ve ülke adına daha çok çalışma daha çok üretme zamanı. Yaşanan acı olaylar neticesinde dünyaya gösterdiğimiz milli birlik ve beraberliğimiz gibi ekonomideki gücümüzü de bir kez daha kanıtlama zamanı.” diye konuştu.

İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması sonuçlarına göre Sakarya’dan yer alan firmalar şu şekilde:

Akpa Alüminyum San. ve Tic. A.Ş.

İstanbul

Arma Filtre Sistemleri San. ve Tic. A.Ş.

Sakarya

Oğuz Gıda San. ve Tic. A.Ş.

Adana

Uğur Konfeksiyon San. ve Tic. A.Ş.

İstanbul

Ege Kimya San. ve Tic. A.Ş.

İstanbul

TÜVASAŞ-Türkiye Vagon Sanayi A.Ş.

Kamu

Gizem Seramik Frit ve Glazür San. ve Tic. A.Ş.

Sakarya

Aydın Mensucat Döşemelik Kumaş San. ve Tic. A.Ş.

İstanbul

Özlem Tarım Ürünleri A.Ş.

Salihli

As Tavukçuluk Tarım İşletmeleri San. ve Tic. Ltd. Şti.

Sakarya

Onduline Avrasya İnşaat Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş.

İstanbul

Başak Traktör Tarım Ziraat ve İş Makinaları San. Tic. A.Ş.

Gaziantep

Pınar Su San. ve Tic. A.Ş.

Ege Bölgesi

İlk Mevsim Meyve Suları Pazarlama A.Ş.

Sakarya

Aydın Endüstri San. ve Tic. A.Ş.

Sakarya

Özgüllü Süt Mamülleri Hayvancılık ve İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.

Sakarya

Formfleks Yalıtım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.

Bursa

Ak-Pres Metal Yedek Parça Makine San. ve Tic. A.Ş.

Bursa

Güneş Süt Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.

Sakarya

Berke Plastik San. ve Tic. A.Ş.

Sakarya

Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş.

Haber Tarihi : 8/8/2016