Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Ağustos ayı Türkiye ihracatı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 6,9 artarak 11 milyar 157 milyon dolar olarak gerçekleşti. Sektörel bakıldığında, Türkiye genelinde, Ağustosta en fazla ihracat artışını sanayi ürünlerinde yüzde 23,4 ile otomotiv, tarım ürünlerinde de yüzde 36,4 artışla zeytin ve zeytinyağı sektörleri gerçekleştirdi.

Sakarya Ağustos ayında 185milyon 693 dolar ihracatı ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 66 geçen aya göre de yüzde 10,5 oranında yükseliş gösterdi. İhracatçı iller sıralamasında geçtiğimiz yılın aynı ayında 13. sırada yer alan Sakarya bu ay yüzde 66 artış ile atağa geçti.En çok ihracat yapan iller sıralamasında 9. sırada yer alan Sakarya,Türkiye ihracatındaki yükseliş ortalamasının üzerinde bir yükseliş farkını da ortaya koyuyor.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya ihracatının beklentiler çerçevesinde yükselişe geçtiğini vurgulayarak bu memnun edici gelişmelerle iş dünyasının moral ve motivasyonunun arttığını dile getirdi.

Başkan Kösemusul, yaptığı açıklamada “Gerek geçen yılın aynı dönemi gerekse geçtiğimiz ayın ihracat rakamları kıyaslandığında Türkiye ihracat rakamlarındaki artışın çok üzerinde bir oranla artış gösteren Sakarya’mızın önümüzdeki aylarda da aynı ivme ile yükselerek hedeflerimiz doğrultusunda ilerleyeceğine inanıyorum.

Bu başarıda emeği geçen iş dünyamızı tebrik ediyor bu gurur verici tabloyu bize yaşattıkları için teşekkür ediyorum.

Zor zamanda direnmeye ve üretmeye, ihracat rakamlarını daha da yüksek tutmak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Biz iş dünyamıza inanıyor ve güveniyoruz. Sakarya’mız ihracat rakamları orta ve uzun vadede çok daha yüksek seviyelerde olacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

Haber Tarihi : 1/9/2016
PAYLAŞ
Son Haberler ::