Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu "Baa3"ten "Ba1"e çekmesi ve not görünümünü "durağan" olarak belirlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kösemusul, AA'ya yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ekonomi büyümesini istikrarla sürdürerek 2023 hedeflerine ulaşacağına olan inancını paylaştı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ekonomide reform çalışmalarının hızla devam ettiğini, güven ortamı ve mali disiplin için çalışmaların sürdüğünü aktaran Kösemusul, iş dünyasının, ekonomi yönetimine güveniyle, cesaretli adımlar atarak üretmeye ve başarılı olmaya devam edeceğini aktardı.

Başkan Kösemusul, güçlü ekonomi ve kaliteli demokrasi için iş dünyasının her zamankinden daha çok çalışacağını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı; "Türkiye büyük sıkıntı ve badireleri hamdolsun beklenenden daha kısa zamanda atlatmıştır. İstikrar ve güven ortamı ile ekonomimiz büyümeye, bütçemiz fazla vermeye inşallah devam edecek. Moody's'in kararı yeniden değişecek ve notumuz daha iyi seviyelere gelecektir buna şüphemiz yok. Sakarya'mız iş dünyasına inanıyor ve güveniyoruz. Reformların sürmesi ile birlikte iş dünyamızın gayreti ve katkılarının daha da artacağına ve 2023 hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum."

Düzenleme Büyümeye Katkı Sağlar

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Başbakan Binali Yıldırım tarafından EKK Toplantısı sonrası açıklanan yeni ekonomik düzenlemelerin, ticaret erbaplarının taleplerinin karşılığı olduğunu söyledi.

Kösemusul, AA’ya yaptığı açıklamada, yeni düzenlemenin iç talebi canlandıracağını dolayısıyla üretimin de artacağını vurguladı.

Hain bir darbe girişiminin bertaraf edildiğini, önümüzdeki dönemde ekonomik istikrarın ve güven ortamının daha da güçlendirilmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Kösemusul, yeni düzenlemenin vatandaşın moralini düzelteceğini, tüketimi ve üretimi artıracağını ve büyümeye katkı yapacağını ifade ederken, reformların devamını arzuladıklarını dile getirdi.

Kösemusul, "Odamız üyelerinin her fırsatta dile getirdikleri kredi kartlarında ve kredilerdeki düzenlemelerin hayata geçirilmesinden memnunuz, teşekkür ediyoruz. Lisanslı depoculuk ve enflasyon için tedbirlerin alınması da bu anlamda önem teşkil ediyor. Sn. Başbakanımız, Bakanlarımız reformların, teşvik ve desteklerin süreceğini söylüyor. İş dünyası olarak bizler de gayretimizi daha da artırarak daha çok üretim ve daha fazla başarı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.
Haber Tarihi : 24/9/2016
PAYLAŞ
Son Haberler ::