Türkiye’nin rekabet gücünde ivme yapmasında aşılması gereken merhale olan Endüstri 4.0 SATSO Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın da gündeminde… Endüstri 4.0.  üretim tesisleri olan şirketlerin son zamanlarda üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığı bir kavram. Ürün stoklarıyla konuşan fabrikaların, üretimde dijital kaynakları kullanarak kendi başına üretim yapmasıyla ortaya çıkan bir yapı. Bu kavram tek cümle ile kolay bir şekilde anlatılsa bile işin arka tarafında bilgisayarlı otomasyon sistemlerinden sensörlere kadar birçok farklı teknoloji ile donatılmasıyla gerçekleşiyor. Bunun için de öncelikli olarak üretim tesislerinin hem dijitalleşmesi ve hem de akıllanması gerekiyor.

Bu doğrultuda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Teknokent ortaklığı ile “TÜRKİYE PERSPEKTİFİNDEN ENDÜSTRİ 4.0 UYGULAMALARI” konulu bir konferans düzenlenecek.

Konferansın ana başlıkları şu konulardan oluşuyor;

• Endüstri 4.0 vizyonu nedir?

• Endüstri 4.0 müşteriler açısından üretimi nasıl etkileyecek?

• Endüstri 4.0 kobilere nasıl bir fırsat sunuyor?

• Endüstri 4.0 ile sektörler arasındaki sınırlar kalkıyor mu?

• Türkiye’nin Endüstri 4.0 farkındalığı ne durumda?

• İşletmeler için Endüstri 4.0 yol haritası ne olmalıdır?

• Endüstri 4.0’ın işletmeler ve müşteriler açısından en önemli faydaları nelerdir?

• Endüstri 4.0 ile Türkiye’nin geleceği istihdam açısından nasıl olacak?

gibi daha birçok konu da konuşulacak.

Sakarya Üniversitesi akademik temsilcileri, Siemens Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza ERSOY ve Arçelik Üretim Teknolojileri Direktörü Mustafa ESENLİK ’in konuşmacı olarak katılımlarıyla 11 Ekim 2016 saat 14.00’te Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşecek programa tüm Sakaryalılar davetli. Sakarya Teknokent önünden saat 13:00’te otobüs kaldırılacak.

Haber Tarihi : 6/10/2016