Sakarya İhracatta Yüzde 68 Artışla Dikkatleri Üzerine Çekti

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Ekim ayı Türkiye ihracatı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 4,6 azalarak 11 milyar 727 milyon dolar olarak gerçekleşti.

 İhracatçı iller sıralamasında 8. Sıraya yükselen Sakarya yarı yarıya artırdığı ihracat oranı ile dikkatleri üzerine çekti. Sakarya Ekim ayında 300 milyon 639 dolar ihracatı ile geçtiğimiz aya göre % 68,3 ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde % 52,5 artış gösterdi.

Konu ile ilgili değerlendirme yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın ihracatta beklenen atağı gerçekleştirdiğini belirterek “Sakaryamızın ihracatındaki yüzde 50’nin üzerindeki bu artış bizim için şaşırtıcı olmasa da oldukça memnuniyet vericidir. Sektörel bazda baktığımızda ülke genelinde ekim ayında en fazla ihracatı yüzde 8,2 artış ve 2 milyar 190 milyon dolarla otomotiv endüstrisi gerçekleştirdi.

 İş dünyası olarak hedeflerimiz doğrultusunda hız kesmeden engellere takılıp kalmadan devam ettiğimiz yolda emeği geçen tüm firmalarımıza teşekkür ediyor kendilerini SATSO ve Sakarya adına tebrik ediyorum. Ülke olarak geçtiğimiz zor süreçlerin ardından aydınlığın yaklaştığını bu ve benzeri gelişmelerin takip edeceğine inanıyor bu doğrultuda gayretlerimize devam ediyoruz.  

İhracatta 8. Sıraya Yükseldik

Dünya ekonomisine baktığımızda daralan ekonomik ticari çerçeveye rağmen Sakarya’nın elde ettiği başarı ciddi bir çıkıştır. En çok ihracat yapan iller sıralamasında 8. Sıraya yükselen Sakarya iş dünyamızın ihracatta gelişmesini ve var olan potansiyelini harekete geçirmek için Ar-Ge, İnovasyon ve yenilikçi yaklaşımlara da ağırlık vererek çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz.

 İhracatın tüm sektörlerde gelişiminin devam etmesi için çalışmalarımız var. Kararlı adımlarla eğitim kalitemizi ve istihdamımızın niteliğini artırarak üretim gücümüzü yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

 

Haber Tarihi : 1/11/2016
PAYLAŞ
Son Haberler ::