Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Denetim Kurulu Üyesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belarus’un Başkenti Minsk’teki programlarına katıldı.

Belarus ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri ile iş adamlarından oluşan bir heyet eşlik etti.

Minsk Camii Açılışı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko ile birlikte Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Minsk Camii’nin açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “İnşallah bu ibadethane aynı zamanda Türk-Belarus dostluğunun da simgelerinden biri olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Belarus ziyaretine eşlik eden bakanların ve iş adamlarının hazır bulunduğu açılış törenine, Belarus’ta yaşayan çok sayıda Müslüman iştirak etti. Camiinin yapımında katkısı bulunan ve emeği geçenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah bu ibadethane aynı zamanda Türk-Belarus dostluğunun da simgelerinden biri olacaktır” diye konuştu.

Açılışını yaptıkları Minsk Camii’nin, Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko’nun, ülkesindeki Müslümanları sahiplendiğinin göstergesi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hassasiyeti için kendisini kutladığını ifade etti.

Türkiye-Belarus Ticari Hacmi 1 milyar dolara Çıkarılabilir
İki ülkenin toplam nüfusunun 90 milyon olduğuna işaret ederek bu potansiyelin çok büyük işler yapılabileceğini gösterdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ticari hacmin kısa sürede 1 milyar dolara çıkarılabileceğini, bunun zor olmadığını belirtti.

Türk girişimcilerinin Beluras’taki yatırım hacminin 1,5 milyar dolar olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk iş adamlarının Belaruslu iş adamları ile birlikte atacakları adımların her iki ülke için de ‘kazan-kazan’ esasına göre önemli olacağını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki ülkenin siyasi ve ekonomik olarak yaklaşımında bir farklılık olmadığını, iki ülkenin birbirleri ile ilgi ve alakasının büyük olduğunu vurguladı ve bu ziyaretinin iki ülke arasında bundan sonraki süreç için çok ciddi bir başlangıç olacağını kaydetti. Belarus halkının turizmde en önemli destinasyon olarak Türkiye’yi görmesinin de, iki ülke halklarının kaynaşması bakımından önemli olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını, Belarus halkına ve Cumhurbaşkanı’na teşekkür ederek tamamladı.
Haber Tarihi : 14/11/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::