Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Öğretmenler Günü ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Kösemusul yaptığı açıklamada öğretmenlik mesleğinin önemine ve anlamına değinerek şunları dile getirdi:

“Sadece bir meslek değil, bir yaşam biçimi, üstelik başka hayatları doğru şekillendirmek için fedakârlık yapmayı gerektiren, bu yüzden de sorumluluğu çok büyük bir yaşam şekli olarak öğretmenlik, insanlık tarihinin en eski ve en anlamlı mesleğidir.

Meslek ve makamdan çok daha büyük, çok daha anlamlı olan ve bunlardan çok önce kazanılması gereken değerler erdem ve bilgeliktir. Bu değerler olmadan kazanılmış zaferlerin sönük ve geçici olacağını bilirsek, evrensel medeniyetin en büyük ustaları öğretmenlerin taşıdığı önemi de anlamış oluruz. Bu yüzden, öğretmenler kıymeti bilinmesi gereken özel insanlar olduğunu ve öğretmenlik mesleğinin yeryüzündeki şerefli bir meslek olduğunu bilmeliyiz.

Ürünü insan olan ve bu yüzden de yaptığı işe değer biçilemeyen İnsanlık tarihinin en anlamlı mesleğini icra eden öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor; sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.”

Haber Tarihi : 23/11/2016
PAYLAŞ
Son Haberler ::