Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Kasım ayı Türkiye ihracat rakamları açıklandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, kasımda ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5 artarak 11 milyar 952 milyon dolar oldu. Son 12 aylık dönemde ihracat yüzde 3,2 düşüşle 140 milyar 724 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.

 İhracatçı iller sıralamasında 7. Sıraya yükselen Sakarya , Kasım ayında 372.466,5 milyon dolar ihracatla geçen yılın aynı ayına göre yüzde 136 artış göstererek büyük bir artışa imza attı.

Geçen aya göre de yüzde 24 artış oranı ile yükselişte olan Sakarya, ihracatın parlayan yıldızı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Sakarya’nın gerçekleştirdiği ihracat oranı ile dikkatleri üzerine çektiğini belirterek “Her zaman dile getirdiğimiz gibi Sakarya sadece Türkiye’nin değil dünyanın dikkatini çeken bir bölge olma yolunda ilerliyor. İl olarak elde ettiğimiz bu başarıda TOYOTA başta olmak üzere emeği geçen iş dünyamızı tebrik ediyor gayretli çalışmalarında her zaman yanlarında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Biz global çalkalanmalara rağmen ekonomik istikrarı ve gücü kaybetmeden mücadeleye devam edeceğiz. Bir ülkenin ekonomisinin de birlik ve beraberliğin çıktısı olduğuna inanan Türk iş dünyası, ülkemizi ellerinin üzerinde şaha kaldıracaktır.

SATSO yeni pazarlar arayışında

Yakın coğrafyamızda ve özellikle dış politikada çetin mücadelelerin içindeyiz.  İş dünyası olarak umutluyuz ve inanıyoruz. Yükselişin devamı için gayret ediyoruz. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak 40 işadamımızla birlikte şu anda Güney Afrika’da yeni pazarlar aramak için görüşmelerdeyiz. İkili iş görüşmeleri yapıyoruz.” dedi.

 

 

Haber Tarihi : 1/12/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::