Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararlarının iş dünyasının taleplerini karşılayacağını söyledi.

Kösemusul, AA’ya yaptığı açıklamada, teşvik ve destek paketinin ticaret erbaplarına bir nefes olacağını, 2017 yılı istihdam, üretim ve ihracatta daha iyi rakamlara ulaşacaklarını vurguladı.

Hain darbe girişimi, terör saldırıları, sınırdaki gelişmeler, ekonomide gerçekleşen algı operasyonlarına rağmen devlet – millet birlikteliğinin kuvvetli olmasının çok önemli olduğunu belirten Kösemusul, önümüzde dönemde güven ortamının ve ekonomik istikrarın daha da güçlendirilmesi için toplumun her kesiminin sorumlulukları doğrultusunda hareket edeceğine olan inancını paylaştı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararları için Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlara Sakarya iş dünyası adına teşekkür eden Kösemusul, “Sn. Başbakanımız ve Bakanlarımızın açıkladıkları tedbir ve desteklerin hayırlı olmasını diliyor, teşekkür ediyorum. Zor günlerden geçiyoruz ve hamdolsun umudumuzu kaybetmeden çetin mücadele veriyoruz. EKK kararlarında yer alan; reel sektöre destek, istihdam çalışmaları, hızlı reform, kamuda tasarruf, yatırım ve ihracat teşviki, 250 milyarlık kredi hacmi, ticaret erbaplarına verilecek faizsiz kredi, KOBİ’lere verilen önem iş dünyamızın taleplerinin birer karşılığı olmuş, moral vermiştir. Arzu ettiğimiz kolaylık ve desteklerle, daha çok çalışma ve üretimle, yüksek ihracatla 2017 yılı inşallah daha iyi bir yıl olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Haber Tarihi : 9/12/2016
PAYLAŞ
Son Haberler ::