Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, milli eğitim şube müdürleri ve okul müdürlerinden oluşan heyeti ağırladı.

Yeni düzenleme ile hayata geçirilen Mesleki Eğitim Kanunu ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya ayrıca SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri de iştirak etti.

Şubat ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve SATSO arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında proje çalışmalarının son durumu ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “İlimize nitelikli eleman kazandırılmasına yönelik her türlü projeyi önemsiyoruz. SATSO ile gerçekleştirdiğimiz protokol de bu anlamda önem taşıyor. Protokolün icraata geçirilmesinde iş dünyasının desteğine daha fazla ihtiyacımız var. Projemiz kapsamında öğrenci işletme eşleştirmesi yaparak öğrencilerimizin işletmelerde hem mesleği tanımaları hem teoride öğrendiklerini hayata geçirmeleri konusunda titizlikle çalıştık. Tüm SATSO üyelerinin bu konudaki hassasiyetini artırmak ve proje içinde aktif birer paydaş olmalarını sağlamak hedefindeyiz. Öğrencilerin sektörler konusunda bilinçli seçim yapmaları ve özendirilmesi konusunda bu proje kapsamında yaptığımız çalışmaların verimini aldık. Örneğin mobilya bölümü öğrenci sayısında bu yıl yüzde 60  artış görüldü. Bu anlamda mobilya sektörünü temsil eden komitelerin katkıları için SATSO’ ya ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu çalışmanın daha ileri boyutlara ulaşması ve hedeflenen nitelikli eleman ihtiyacının tam anlamıyla karşılanması için revizeler yaparak yeni modellerle de yola devam edebiliriz. Bunun dışında yeni mesleki eğitim kanunu konusunda iş dünyasını bilgilendirme çalışmalarına da ağırlık vermek amacındayız. Bu konuda SATSO’nun desteği bizim için önemlidir” diye konuştu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul SATSO koordinatörlüğünde yaklaşık bir yıldır yürütülen projenin daha geniş kitlelere ulaşması ve iş dünyasının bu konudaki farkındalığını artırmaya yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Başkan Kösemusul konuşmasının devamında “Her zaman dile getirdiğimiz gibi ‘Sakarya’nın büyümesi demek Türkiye’nin büyümesi demektir.’  Sakaryalılar olarak ilimizin çıtasını yükseltmek için yoğun çaba sarfeden bir ekibiz. Her kesim kendi sorumluluğu çerçevesinde elini taşın altına koyarak ciddi bir gayret içinde çalışıyor. Nitelikli eleman yetiştirilmesi de bu anlamda önemli konu başlıklarımızdan biridir. Bugünü yaşarken geleceği inşa etmek ve geleceğin Sakarya’sını planlamak anlamında ciddi bir adımdır. Orta ve uzun vadede bunların getirisini alacağımıza inanıyorum. İş dünyamızın öğrencilerin yetiştirilmesi ve mesleklere özendirilmesi konusunda daha hassas olmaları gerekmektedir. Yapılan çalışma hem işletmelerin eleman sorununa hem de ilin nitelikli işgücüne büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya ise ‘’ Sakarya olarak 50 milyon TL işgücü piyasasını fonladık. Bu Sakarya için çok önemli bir oran ve bir rekor. SATSO ve l Milli Eğitim Müdürlüğü’nün nitelikli eleman yetiştirilmesine yönelik meslek lisesi öğrencilerinin işletmelerde staj yapmasına yönelik projenin fonlama ve eğitim danışmanlığı kısmında İş Kur Müdürlüğü olarak destek olabiliriz. Sakarya iş dünyasının temsilcisi olarak SATSO’nun gösterdiği gayret ve enerji bizleri mutlu ediyor ve daha çok çalışmamız için heyecanlandırıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Toplantıda ayrıca projenin koordinatörlüğünü yürüten SATSO Genel Sekreteri Yiğit Ateş ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Atilla Özgür yürütülen nitelikli istihdam projesinin mevcut durumu ve 2017 yılı kapsamında geliştirilebilir yönleri konusunda bilgilendirmede bulundular.

 

Haber Tarihi : 16/12/2016
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::