SATSO Aralık ayı meclis toplantısında Meclis Üyeleri şehir ve ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.
Toplantının Meslek Komitelerinin sorunlarının görüşülmesi maddesinde konuşan
3. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Recep Sandıkçı şehir merkezine büyük araç girilmemesi uygulaması ile ilgili değerlendirmede bulunarak “UKOME’nin yeni aldığı bir karar var. Tüm sektörleri ilgilendiren bir karar. Buna göre sabah 07.00 - 21.00 saatleri arasında tır, kamyon gibi araçlar şehir merkezine giremiyor. Ancak sabah 10.00 akşam 16.00 arası 3,5 ton altı kamyonetler serbest.16.00 ve 20.00 arası yine yasak. Kimse sevkiyat yapamaz bu saatlerde. Bu saatlerden sonra kimse işyerinde çalışacak kimse bulamaz. İşin içinde bir tezatlık var. Bu ticaret hayatında sıkıntı yaratıyor. Bununla ilgili SATSO Büyükşehir ile çözüm üretmeli” diyerek toplantıyapılmasını talep etti.
29. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Yusuf Murat Emir ise merdiven altı faaliyet gösteren eğitimciler konusunda değerlendirme yaparak “Bu eğitim kurumlarında denetim yok. Burada çalışan insanların emeğinin sömürülmesi de bir sorun.” dedi.
Emir ayrıca “1 milyon nüfuslu bir şehirde yaşıyoruz. Ve bu şehirde bir çocuk psikiyatristi yok. Bu konuda Hastaneler Birliği Genel Sekreterinin de yapacağı bir şey yokmuş. Bu bir ihtiyaç ve burada bu hizmet alınamadığı için Eskişehir’e bile gidiyor insanlar. Bununla ilgili Odamızın siyasi erk ile çalışma yapmasını talep ediyorum.” şeklinde konuştu.
Adaray’ın durdurulması ile ilgili de görüş bildiren Emir, Adaray Arifiye şehir merkezi hattından vatandaşın hizmet almak istediğini ifade etti. Ülkemizde trafik kazalarının %85’i insan kusurundan kaynaklı. Aşırı dikkatsizlik ve alkollü araç kullanmaktan geçiyor. İngiltere’de uygulanan yasanın uygulanmasını talep ediyorum. Yasaya göre alkollü araç kullanmak ikinci dereceden adam öldürmeye teşebbüs etmiş oluyor.” dedi.
12. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi İzzet Dönmez yaptığı veda konuşmasında “Bu kürsüyü çok kullandım ama bugün çok heyecanlıyım. Sizlerle beraber üç dönem görev yaptım. Her işin bir evveli ve bir ahiri var. Meclis üyeliğinden ayrılma kararı aldım. Sizinle aynı çatı altında görev yapmış olmaktan mutluluk duydum. 35 yıl önce ticari hayatıma başladım. Aktif ticari faaliyetimi bırakmaya karar verdim sağlık sorunlarım sebebiyle. Her işi zamanında bırakmak gerek. İyi kötü günlerimiz geçti. Benden yana hakkım helaldir. Sizden de helal etmenizi bekliyorum.” dedi.
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ SATSO çatısı altında yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek plaket takdim ettiler.
24. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Alican Yıldırım ise iş dünyasına destek olmak amacıyla KOSGEB ve TOBB tarafından destek kredileri verildiğini belirterek “Bu destek kredileri konusunda insanların çok fazla bilgi sahibi değil. Özellikle KOSGEB Kredileri konusunda web üzerinden bilgileri güncellemede sorunlar yaşanıyor. Çok ciddi müracaat var. Suistimaller de olabiliyor. Bu konuda bilgilendirmeler yapılmalı.”dedi.
Dilek ve Temenniler bölümünde konuşan Meclis Üyesi Behlül Bayrak çimento fabrikası ile ilgili SATSO Çevre Komisyonu’nun bir görüş bildirmesini talep ederek “Herkes itiraz ediyor. Bu konuda bir araştırma yapılmasını talep ediyorum” dedi. Eski stad alanına yapılacak proje konusunda SATSO’nun da görüş bildirmesini talep ederek TOKİ’nin rezidans yaşam alanı avm benzeri bir çalışmanın imzaya açıldığını ifade etti. Şehir merkezi ve insanların ihtiyaçlarına göre doğru bir planlama yapılması gerektiğini vurguladı.
Meclis Üyesi Hakan Tenekeci 2017 yılında da 2016 yılı sonlarında olduğu gibi altının doğru bir yatırım olacağını belirterek altındaki yükselişin gelecek dönem devam edeceğini ifade etti.
Meclis Üyesi Yusuf Murat Emir insanların hayır işleri konusunda cami yaptırmak yerine derslik ihtiyacının giderilmesi gerektiğini ifade ederek “Yan yana iki camii yaptırmak kaynak israfıdır. Çok fazla okul ve derslik ihtiyacı var. Çocuklar bazı yerlerde çok kötü şartlarda eğitim alıyorlar. Okul ve derslik ihtiyacı karşılanmalı.” dedi.
Meclis Üyesi Adem Bilgen ilimizde bir çimento fabrikası yapılmasının halk tarafından istenmediğini belirterek, “ilimizin bu fabrikaya da ihtiyacı yoktur” dedi.
Meclis Üyesi Burcu Başar Akgün 2017 yılının ülkemize barış mutluluk ve huzur getirmesini dileyerek “Sakarya’da eğitim kalitesinin artmasını temenni ediyorum” dedi.
Meclis Üyesi Melih Kaykayoğlu 2017 yılının ülkemize iş dünyamıza ticaret erbabımıza başarı sağlık huzur getirmesini birlik ve beraberlik temenni etti.
Meclis Üyesi Ramazan Çokal ise birlik ve beraberliğimiz bozulmasın huzurumuzu bozmaya çalışanlara Rabbim fırsat vermesin diyerek 2017 yılı için birlik mesajı verdi.
Meclis üyelerinin talepleri ile ilgili değerlendirmelere bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, SATSO’nun çevre konusunda hassasiyetine dikkat çekerek Geyve’de yapılması planlanan Çimento Fabrikası ile ilgili değerlendirmede bulundu. Başkan Kösemusul, “Bizim çevreye karşı hassasiyetimiz ortadadır. Geçmiş yıllarda benzer konuda yürüttüğümüz çalışmalarda olduğu gibi yine duruşumuzu gösteririz. Ekonomik yatırımlar tabiki yapılmalı ama çevreye zarar vermemeli.” ifadelerini kullandı.
Haber Tarihi : 22/12/2016