Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik hizmet kalitesini yükseltmeye devam ediyor.

2017 yılına yeni faaliyetlerle giren SATSO üyelerinin daha kolay ve hızlı hizmet almalarına yönelik çalışmalarına yenilerini ekledi.

Harç Takip Sistemine Geçiliyor

SATSO üyeleri artık Ticaret Sicil servisindeki yaptıkları her işlem veya aldıkları belge için Ticaret Sicil Harcı yatırmak üzere Vergi Dairesi ya da bankalara gitmek zorunda kalmayacak. 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren Harç Takip ve Tahsil Sistemi (HTS) hizmete girecek. Bu tarihten itibaren bu harçların tahsilat yetkisi odalara verildi.  Bu yeni sistemle SATSO Üyeleri yaptıkları işlemler ve aldıkları belgeler için vergi dairesi ve bankalara giderek zaman kaybı yaşamayacak.

İmza Beyannamesi Tasdiki Yetkisi Odalarda

Bunun yanı sıra yine 1 Ocak 2017 itibariyle yürürlüğe girecek bir başka uygulama ise imza beyannamesi Tasdik yetkisi de Odalara verildi. Önceki süreçlerde firma kuruluş işlemleri esnasında firma yetkilileri tescil talepnamesi ve imza beyannamesi tasdik ettirmek için noterde işlem görüyorlardı. 1 Ocak itibariyle bu işlemlerin tasdiki için notere gitmek yerine bu işlemler için %50 oranında düşük ücret ödeyerek SATSO’da işlemlerini yaptırabilecekler.

Yeni Yıl Üyelerimiz İçin Hem Bereketli Hem Umutlu Başladı

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul üye hizmetlerindeki kalitenin her geçen gün yükseltildiğine dikkat çekerek “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak önceliğimiz üyelerimizin menfaatidir. Bizler üyelerimizin ticari yaşamlarında yol gösterici ve rehberliğimizi her zaman önceleyerek hizmet ediyoruz.  15 binin üzerinde üyesi ile SATSO, bu kentin ciddi bir kesiminin sorumluluğunu omuzlarında taşıyor. Bu sorumluluk bilinci ile camiamıza katılan üyelerimize layık olmak onların hak ettiği kaliteli ve yüksek standartta hizmetleri vermek için gayret ediyoruz. 2017 yılı bu anlamda üyelerimiz için hem bereketli hem de umutlu başladı.

Üyelerimiz 2017 yılı itibariyle başlayan bu iki büyük kolaylıkla önceki yıllarda yaşanan sıkıntıları yaşamayacak. Hem harç takip sistemi yetkisinin hem de tescil talepnamesi ve imza beyannamesi tasdik yetkisinin odamıza verilmesi bu anlamda büyük önem teşkil ediyor. Bu memnuniyet verici haberi üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşmaktan biz de büyük bir onur duyuyoruz.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası her geçen gün artan üretkenliği ve etkinliği ile üyelerinin yol arkadaşı ve rehberliğine devam edecektir.  Yeni yılda da üyelerimiz için üyelerimizle ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 30/12/2016
PAYLAŞ
Son Haberler ::