İlimizde istihdam seferberliği kapsamında yapılan tanıtım faaliyetleri sonuç vermeye başladı. İşbaşı eğitim programı kapsamında 5 işletme ile 107 kişilik sözleşme imzalandı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen protokol imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Tarkan Alpay, Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanı Bilge Aydın, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Emrullah Terzioğlu ve Ömer Arslan,  İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş ve program kapsamında sözleşme imzalayan; Talu Tekstil, Digitürk, Astavuk, Güneşoğlu ve BİM firma yetkilileri iştirak etti.

 Firmalarla İlk Sözleşmeler İmzalandı

Törende konuşan SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu iş dünyası olarak üretimi ve istihdamı artırmaya yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Terzioğlu, “Sakarya’mıza yapılan yatırımlar ve çalışmalarımız gösteriyor ki; önümüzdeki 5-10 yıl  yıl içerisinde yaklaşık 80 bin istihdamı ile katma değeri yüksek ürünler üreten sanayisi ile, kaliteli kent profiliyle lider bir Sakarya ön görüyoruz. İlimizde Türkiye ölçeğinde güçlü firmalarımız var, nitelikli istihdam konusunda çalışmalar yapıyoruz. Büyüyen Sakarya’nın istihdam ihtiyacını karşılamak adına kurumlar arası işbirliği ile projeler üreterek paydaşlarımızla birlikte hareket ediyoruz.” diye konuştu.

Terzioğlu ayrıca istihdam teşvik ve destekleriyle işletmelerin istihdam sayılarının arttırılmasıyla birlikte firmaların ulusal ve uluslararası rekabet güçlerinin de arttığını dile getirerek şehrimizin istihdamının, yeni teşvik uygulamalarıyla hızla arttığını, bunun daha da artacağını tahmin ettiklerini belirtti. Terzioğlu, işverenleri bir an evvel İŞKUR ve SGK prim teşviklerinden yararlanarak istihdamlarını artırmaya davet etti.

İstihdam Seferberliğinde Hedef Büyüdü: 15 Bin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Tarkan Alpay ise Sakarya’nın istihdama yönelik çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek başarılı sonuçlarından dolayı teşekkür etti.  İşsizliği ülke genelinde yüzde 9’ların altına indirmenin zor olmadığını aktaran Alpay, bu süreçte iş dünyasına önemli görevler düştüğünü hatırlattı. Alpay, “Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı, teşviklerimizi anlatmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, Sakarya’dan sevindirici rakamlar almaya başladık. Zira, Aralık-2016 sonu itibariyle Sakarya’nın sigortalı çalışan sayısı 205 bin189 iken, 13 Mart 2017 itibariyle sigortalı sayısı 210 bin 478 olmuştur. Ayrıca, artan sigortalı sayısı içerisinde, 687 sayılı KHK ile getirilen artı istihdam teşvikinden sayısının da 3 bin 914 olduğu memnuniyetle görmüş durumdayız. Sn. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanımızın seferberlikte önemli iradesi bulunuyor. İş dünyamızla birlikte istihdam konusunda ciddi mesafe kat etmeye başladığımıza inanıyorum. Bu kapsamda, 687 sayılı kanun ile getirilen artı istihdam teşvikine bağlı olarak daha önce yılsonuna kadar belirlenen artı 10 bin yeni istihdam hedefi, 15 bin olarak revize edildi. ” şeklinde konuştu.

Ayrıca, İlimize Çalışma Hayatında Milli Seferlik kapsamında Çalışma Bakanlığı yöneticileriyle birlikte bilgilendirme programına katılarak, işyerlerini ziyaret ettiklerini de belirten Alpay, Resmi Gazetede yayımlanan 687 Sayılı KHK ile getirilen yeni teşvik uygulamasıyla, özel sektör işverenlerin, 2016 yılı Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için 1.404 TL ödeyeceğini, geriye kalan yaklaşık 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacağını hatırlattı.

Müsteşar Yardımcısı Alpay, bunun yanında, teşvik uygulamasının yılsonuna kadar geçerli olacağını, işverenlerimizin bir an evvel + istidam sağlaması durumunda teşvik süresinden daha fazla yararlanmış olacağını belirtti.

Firmalar İstihdam Seferberliğinden Memnun

Törende Talu Tekstil, Digitürk, Astavuk, Güneşoğlu, BİM yetkilileri de artı istihdama yönelik değerlendirmede bulunarak söz konusu programın ihtiyaç duyulan eleman ihtiyacını karşılamada firmalara büyük kolaylık sağladığını ifade ettiler.

Konuşmaların ardından İşbaşı Eğitim Programı kapsamında firmalar ile İş- Kur, SGK ve SATSO ortak protokolü imzalandı.

 

           

 

 

 

 

 

 

Haber Tarihi : 17/3/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::