Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı,  Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci’nin aylık faaliyetler ile ilgili değerlendirmelerinin ardından gündem maddeleri görüşülerek karar bağlandı

Meslek Komitelerinin Sorunlarının Görüşülmesi

Meslek Komitelerinin Sorunlarının Görüşülmesi Maddesinde konuşan 29. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Yusuf Murat Emir eğitim sektöründe yaşanan sıkıntıları dile getirerek merdivenaltı yapılanma içinde olan kreşlerle ilgili yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Emir konuşmasında  “İzinsiz sadece vergi levhasıyla faaliyet gösteren bu kurumlar var. Bunları devlet kontrol etmeli ve böyle faaliyetlere müdahale etmiyor. Burada bir istihdam sıkıntısı, vergi sıkıntısı, kontrol edilememe sıkıntısı var Sakarya’da çocuk psikiyatri bölümü olmaması ile ilgili serzenişimize cevaben bir psikiyatr geldi. Ancak yetersiz.  Sağlık kurumlarından alınan raporlar konusunda da sorun yaşıyoruz. Rapor alma üreci çok uzun. Özellikle engellilere yönelik raporların sonuçlarında da sıkıntı yaşanıyor. Doğru sonuçlar çıkmayabiliyor. Geçtiğimiz günlerde üyelere yönelik SATSO’da iş hukuku ve iş davaları ile ilgili bir eğitim düzenledik. Etkili bir eğitimdi. Teşekkür ediyoruz.” dedi.

7. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Adem Bilgen söz aldı ve; “En çok sorunu olup dile getirmeyen meslek komitelerinden birisiyiz. Çünkü biz içimizde bazı şeyleri çözmenin yoluna gidiyoruz. Global olarak bunları çözme imkanımız yok. Bizim genelde rekabetle alakalı sıkıntılarımız var. Bunları da meslek komitelerinde aldığımız kararlar gidermeye çalışıyoruz. Sıkıntı yaşadığımız konu EPDK kurumunun ucu açık olan kuralları. Bunlar daha ne ve keskin olursa biz meslek komitesi olarak işimiz daha da kolaylaşacak. Doğalgazın yaygınlaştırılmasını yıllarca söyledik. Şükürler olsun şu an doğalgazın ulaşmadığı yer yok gibi. Gelmemiş olan yerler için SATSO olarak bir çalışma yapabiliriz. Doğalgazın gelmesiyle havamız temiz kalıyor ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz” dedi.

16. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Oktay Topçu sigorta acentelerinin KOSGEB’e dahil edileceği bilgisine rağmen böyle bir uygulamanın henüz hayata geçmediğini ifade ederek “Sektörel olarak sorunlarımız aynı şekilde devam ediyor.  KOSGEB ver tabanında hala yer almıyoruz.  Bunun sebebinin de bakanlar kurulu onayının hala olmadığını öğrendik. Trafik sigortalarında memleket meselesi dediğimiz bir durum var ortada. Biz sigorta acentelerinin en büyük sıkıntısı karar mercilerinin tarafları yeterince dinlemeden karar verdiğine inanıyoruz. Bize verilen cevaplar da bizi tatmin edecek nitelikte değil.” Dedi. Topçu ayrıca, sigorta poliçelerinde uygulanması planlanan geriye doğru işleme ile ilgili de acentelerin büyük mağduriyet yaşayabileceğinin altını çizerek “ Şu anda 16 bin acente var. Eğer böyle bir uygulama yapılırsa 7 binine yakının kapanma riski var. Hatta ve hatta bir mağduriyetin ortaya çıkacağı vatandaşlar açısından da açıktır. Böyle bir ortamda 20 bine yakın yeni işsiz kadrosu ortaya çıkacak. “ şeklide konuştu

13. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Enver Tok komite olarak üzerinde çalıştıkları İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi’nin yeri ile ilgili son durum hakkında bilgi vererek şunları dile getirdi: “

“İnşaat malzemecileri bölgesi ile ilgili bir problemimiz var. 4-5 aydır onu takip ediyoruz. İhtisas Bölgesini kurmayı planladığımız arazinin üzerine kuzey otoyolunun bir kısmı denk geliyor. 1 sene içinde tam sonuca ulaşmış olacağız. Bu konuda duyarlı olalım.”

31. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Behlül Bayrak Tüketici Hakem Heyeti yetkilileri ile gerçekleştirdikleri toplantı hakkında bilgi verdiği konuşmasında “THH’nin yazı işleri müdürü ve vekilleri ile uzun istişarelerimiz doğrultusunda yapmamız gereken bizim eksik kaldığımız konuları dinledik.  Bizde onlara bazı çözüm önerilerini sunduk. Bizim temel amacımız bize oy verip buraya aidat ödeyen üyelerimizin haklarını savunmak. Bu doğrultuda sorunun tüm tarafları ile görüşmeler düzenleyerek hem üyelere hem de firmalara hem de vatandaşa çözüm sunmayı hedefliyoruz” dedi.

8. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Ramazan Çokal    ise ilimizde bulunan yabancı uyruklu sığınmacı olarak nitelendirilen Suriyeli vatandaşların işletmelerde istihdam edilmelerine yönelik bir çalışma yapılmasını beklediklerini dile getirerek şu anda işletmelerin Suriyeli işçileri çalıştırmaları halinde cezai uygulamaya maruz kaldığını ifade etti.

34. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Kadir Savaş da meslek grubu üyelerinin iletişim adreslerindeki yetersizlikten dolayı resmi bildirim konularında yaşanan sıkıntılara değindi.

Dilek ve temenniler

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Meclis Üyesi Behlül Bayrak “ Bu camiada meclis üyesi olarak bulunmaktan bir kez daha mutluluk ve gurur duydum. “ diyerek SATSO Meclis Üyeleri ile ilgili bir almanak çalışması yapılmasını önerdi. Bayrak ayrıca SATSO ailesinin bir parçası olmanın keyfiyetini mutluluğu arttıracak şeylerin yapılmasını talep ettiğini dile getirdi.

Meclis Üyesi İsmail Filizfidanoğlu da işyeri açılış törenine tüm meclis üyelerini davet etti

Meclis Toplantısı dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

 

Haber Tarihi : 31/3/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::