Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Erhan Çavuş, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

İl Müdürü Erhan Çavuş’u Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri misafir ederken söz konusu buluşmada, ilimiz istihdam ve sosyal güvenlik çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Sosyal güvenliğin önemine değinen SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk, SGK Haftasını kutlayarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, tüm kurumlarla diyalog ve pozitif iletişim halinde olduklarını belirterek bu çerçevede Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile de işbirliği ve iletişim içinde olduklarını vurguladı.

Sosyal Güvenlik Haftası’nın her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlandığını belirten İl Müdürü Erhan Çavuş, etkinlik ve müdürlük çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Ülke genelinde ve Sakarya’da kayıt dışı çalıştırma oranının yaklaşık %33’lerde olduğunun bilgisini veren Çavuş, bu oranın en fazla tarım sektöründe olduğunu, hizmet sektörünün de tarımı takip ettiğini belirtirken alınan tedbirler ve İSG çalışmaları neticesinde inşaat sektöründe kayıt dışılığın azaltıldığına dikkat çekti. Çavuş, “Sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi ülkenin geleceği açısından önemlidir” dedi.

Erhan Çavuş ayrıca SGK prim ödemelerindeki yapılandırma çalışmalarına da değinerek prim borçlularının en geç 31 Mayıs 2017 tarihine kadar tarihine kadar, ilk taksitlerini ödemeleri gerektiğini önemle duyurdu.

Prim borçlarının ödenmesi için 31 Mayıstan daha sonraya ertelenmenin söz konusu olmadığını da belirten SGK İl Müdürü Erhan Çavuş,  “Haziran 2016 ve öncesi SGKya olan tüm borçlar ve gecikme cezaları yapılandırılıyor. SGK yapılandırması yapan ancak çeşitli nedenlerden ötürü 31 Aralık 2016 tarihinde 1. taksit için ödeme yapamayan kişiler, bu ödemelerini yine Resmi Gazetede yayınlandığı tarihe kadar gecikme zammı ile birlikte  31 Mayıs 2017  sonuna kadar, ödemeleri gerekmektedir.” diye konuştu. Çavuş ayrıca 18 Mayıs 2017 Perşembe günü 14.00-16.00 saatleri arasında inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik bir bilgilendirme toplantısı yapılacağı bilgisini de verdi.

Haber Tarihi : 17/5/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::