Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Kösemusul mesajında, büyüyen ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştırmanın ancak iyi eğitim almış gençler vasıtasıyla mümkün olduğuna dikkat çekerek şunları dile getirdi:

“Gençlerini en iyi şekilde yetiştirerek yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Gençlerine güvenen bir toplum olarak yeni nesillerimizi iyi yetiştirmek,  onlara parlak bir istikbal bırakabilmek için gayret etmeliyiz. Türk Milleti, binlerce yıla dayanan tarihi boyunca pek çok büyük medeniyetler inşa etmesinin, zaferlerle, başarılarla dolu bir hayat sürmesinin yanı sıra çok büyük sıkıntılarla ve hatta varlıkla yokluk arasında gidip gelmelerle de karşı karşıya kalmıştır. Ama aziz milletimiz, böylesine zor ve sıkıntılı anları aşmış ve büyük, güçlü bir devlet oluşturmayı başarmıştır. 19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının tarihidir. Ulusal Mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Türk Gençliğine de bayram olarak armağan edilmiştir.

Gençlerimizin de bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek önceliği olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 98. yılını doldurduğumuz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Haber Tarihi : 18/5/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::