Türkiye İhracat Meclisi’nin (TİM) açıkladığı Haziran ayı ihracat rakamlarına göre en çok ihracat yapan ilk 10 il arasında 7. sırada yer alan Sakarya, ihracat artışında liderliğini sürdürdü. SATSO Başkanı Kösemusul, otomotiv sektöründe dev yatırımlara ev sahibi olan Sakarya’nın sektör iddiasını sürdürerek milli yatırımlar için çalışacağının altını çizdi.

TİM verilerine göre Türkiye’de Haziran 2017 ihracatı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 1,8 artışla 12 milyar 70 milyon dolar şeklinde gerçekleşti. Yılın ilk 6 ayında ihracat yüzde 8,2 artışla 76 milyar 383 milyon dolar ve son 12 aylık ihracat, yüzde 4,5 artışla 147 milyar 329 milyon dolar oldu. Haziran ayında Sakarya ihracatta yine farkını gösterdi. Otomotiv sektöründe yatırımlara ev sahibi olan Sakarya, Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre %267’lik artış göstererek 455 milyon 45 bin dolarlık ihracatı ile 7. sırada yer aldı. Geçtiğimiz yılın aynı ayında Sakarya, 13. sırada yer alıyordu.

Ocak – Haziran döneminde geçtiğimiz yıla göre ihracat rakamları değerlendirildiğinde Sakarya’nın ihracat rekoru kırdığı gözlendi. 25 sektörde 156 ülkeye ihracat gerçekleştiren Sakarya’da 2016 yılı Ocak – Haziran toplamında gerçekleşen ihracat, 840 milyon 408 bin dolarda kalırken; 2017 yılı Ocak – Haziran ayları toplamına bakıldığında bu değer, %218,7’lik bir artışla 2 milyar 678 milyon 932 bin dolara yükseldi. Sakarya’nın ihracatta ilk 5 il arasında yer alma hedefine ulaşacağını belirten Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sakarya’mız hamdolsun ihracatta yükselişini sürdürüyor. Otomotiv şehri olan Sakarya’mız sektördeki dev yatırımlara ev sahibi olarak başarısını devam ettiriyor. İhracata katkı veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Sektör iddiamızı sürdürmek, milli yatırımlara da ev sahibi olmak için kaliteli eğitim, nitelikli istihdam ve güçlü üretim noktasında paydaşlarımızla çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Haber Tarihi : 3/7/2017
PAYLAŞ
Son Haberler ::