SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk ile birlikte 23. Meslek Grubu’ndan MRAMOR Firmasını ziyaret etti. Firma yetkilisi Ömer Kurteş’ten yazılımı dâhil tamamen yerli üretim sera oluk makinesinin Çin’e ihracatının başladığı bilgisini alan Kösemusul, Kurteş’i tebrik ederek; “Sakarya’mız ihracat hedeflerine örnek firmalarımızın gayretleri ile ulaşacaktır. Gurur duydum, tebrik ediyorum.” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk ile birlikte 23. Meslek Grubundan MRAMOR Gutter & Askı Sistemleri firmasını ziyaret etti.

18 Ülkeye İhracat
Firma yetkilisi Ömer Kurteş, gerçekleştirdikleri çalışmaları aktarırken, ürettikleri son makineleri ile ilgili de bilgi verdi. Kurteş, “1960 yılından itibaren önce soba oluktan, oluk makinelerine geçen bir serüvenimiz var. Ömer, Musa, Zeynel ve Yakup Kurteş olarak dört kardeş, MRAMOR Ltd. Şti. olarak sera oluk makineleri üretiyor ve ülke içinin yanı sıra dünyanın 18 ülkesine ihracat gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

%100 Yerli
Firmalarının iddialı üretimlerinden olan yazılımı dâhil %100 yerli sera oluk makinesi ile ilgili Başkan Kösemusul’a bilgi veren Kurteş, “MRAMOR olarak sera oluk sistemlerinde dünyada ilk 5 firma arasındayız. Topraksız tarım seralarına yerinde ve sınırsız boylarda oluk çekebilen, yazılım ve programı dâhil yüzde yüz yerli sera oluk makinemizi Avrupa Birliği ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri haricinde Çin’in Tengzhou Bölgesi’ne gönderiyoruz. 5 adet siparişimizi aldık, anlaşmamızı yaptık. İhracatımızı farklı pazarlara yöneltme noktasında çalışmalarımız var. Odamız SATSO’nun destekleriyle bu pazarı genişleteceğimize inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sakarya İhracat Hedeflerine Ulaşacak
Sakarya’nın ihracat hedeflerine ulaşacağını her fırsatta ifade ettiğini aktaran Başkan Mahmut Kösemusul, Kurteş Ailesini ve firma çalışanlarını tebrik etti. Kösemusul, “Sakarya’mız ihracat hedeflerine böylesi örnek firmalarımızın gayretleri ile ulaşacaktır. Gurur duydum, sizleri ve tüm emek veren çalışanlarınızı tebrik ediyor; başarının devamını diliyorum. SATSO olarak üyelerimizin her zaman yanındayız. Üyelerimizin ihracat tecrübelerinin daha da artması ve alternatif pazarlara ihracatının başlaması noktasında ihracatı geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Sakarya olarak ihracat hedefimiz ilk 5 il arasında yer almak. İnşallah bu hedefimizi sizlerin bu yüksek gayretleri ile gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.
Haber Tarihi : 24/8/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::