Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Ağustos 2017 ihracatı yüzde 11,9 artışla 12 milyar 439 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, ihracat hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediklerini belirterek şunları dile getirdi:

“Sakarya Ağustos ayı ihracatı 275 milyon 121 bin dolar olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 48’lik bir artış gösteren ilimiz ihracatı başarılı performansını yıllara göre yükselterek ilerliyor.İhracatımızda yaşanan sevindirici gelişmeler üretim verilerinde iyileşmelere yol açıyor. Enflasyonun tek haneye inmesi ve işsizliğin gerilemesinde de ihracatın önemli katkısı var. İhracatçı iller sıralamasında geçen yıl 9. sırada olan Sakarya bu yıl 7. Sıraya yükselerek istikrarlı yükselişini devam ettiriyor.

İlimiz ihracat rakamlarına bakıldığında ilimiz bu yılın 8 aylık döneminde toplam 3.419.451,11 dolar ihracat gerçekleştirmiştir. Geçen yılın 8 aylık dönemi ile kıyaslandığında yüzde 186 oranında bir artış gözleniyor. İlimizde bir yıllık süreçte ihracatta ciddi bir artış önemli bir değişim olmuştur.”

İhracattaki yükselişin sevindirici olduğunu aktaran Başkan Kösemusul, “Geçen aya göre kıyaslandığında tatil etkisinden dolayı bir düşüş yaşansa da yılsonuna umut vaat eden bir tablo çizerek hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum. İhracatını yükselterek ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan üyelerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Haber Tarihi : 5/9/2017
PAYLAŞ
Son Haberler ::