Hizmette 1 asrı geride bırakan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, 100. yılın gururunu düzenlediği Ödül Töreni ile taçlandırdı. Törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sakarya’nın kısa zamanda bölgenin yıldız şehri olacağını belirterek, “Sakarya, lojistik konumu, yüksek potansiyeli ve avantajları ile Türkiye’de kendini gösterecek. 100. Yılını kutlayan SATSO’ya, sevgi ve kardeşlik şehri Sakarya’ya da bu başarı yakışır.” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), 100. Kuruluş Yılını düzenlediği bir törenle kutladı. Ev sahipliğini SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Yönetim Kurulu Üyelerinin gerçekleştirdiği törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci başta olmak üzere Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekilleri; Recep Uncuoğlu, Şaban Dişli, Mustafa İsen ve Ali İhsan Yavuz, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Acba, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Jandarma Alay Komutanı Cengiz Yiğit, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya,  Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kılıç, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, ilçe belediye Başkanları, daire müdürleri, STK temsilcileri, SATSO Eski Başkanları, meclis ve komite üyeleri ve çok sayıda davetli iştirak etti.

Örnek Bir Şehirde Yaşıyoruz

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 100. Yıl Ödül Töreninin açılış konuşmasını yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın birliği ve kardeşliği ile örnek bir ticaret şehri olduğunu vurguladı. Sakarya’nın, zirai ve ticari yapısına göre yerleşimini şekillendiren bir şehir olduğunu aktaran Kösemusul, “Bizim köklerimiz emekle yoğrulmuş, alın terinin ne kadar kıymetli olduğunu göstermiştir.  Semerciler, Tığcılar, Hasırcılar, Yağcılar, Papuçcular ve Çıracılar mahallelerimizle, Uzun Çarşı, Kapalı Çarşı, Kömür Pazarı, Soğan Pazarı, Ayakkabıcılar Çarşısı ve Aynalı Kavak Çarşılarımızla, Anadolu’dan, Kafkaslar’dan, Balkanlardan gelen insanlarımızla, tüm farklılıklarımızla değerini koruyabilen, bu zenginliği ile hamdolsun Türkiye’nin özeti olan, örnek bir şehirde yaşıyoruz.” diye konuştu.

100. Yıl Onurumuzu Yerli Otomobil ile Taçlandırmak İstiyoruz

SATSO Camiası olarak hizmette 1 asrı geride bırakmanın gururunu yaşadıklarını belirten Kösemusul, tarihi bilip örnek alarak zamanın ruhu ile geleceği tasarlamak için ortak akıl ve kapsamlı iş birlikleri ile çalıştıklarının altını çizdi. Her alanda örnek çalışmaları hayata geçirdiklerini aktaran Başkan Kösemusul, “100. Yıl onurumuzu milli üretimlere, milli tanka, milli trene, milli ve yerli otomobile ev sahibi olarak taçlandırmak istiyor; 2023 yılında Türkiye’nin lokomotif şehri olmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. Kösemusul, konuşmasının sonunda birlik ve beraberliğe vurgu yaparak SATSO’yu destekleyen tüm dinamiklere ve Oda Camiasında görev alan başkan, yönetici ve çalışanlara ile tüm üyelere teşekkür etti.

Sakarya İle Gönül Bağım Var

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un ardından kürsüye gelen TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete geçirdiği ufak rahatsızlık nedeniyle programa katılamayan TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu’nun selamlarını ileterek şunları dile getirdi: “Odalarımızın 100. yılına erişerek halkının önüne çıkmasından gurur duyuyoruz. 100 yıldır il ve ülke ekonomisine katkı veren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nı kutluyorum. Sakarya benim için özel bir şehir.  Bu kentle bir gönül bağım var. Atalarımın izlerini taşıyor. SATSO’nun 100 yılı içinde 20 yılında ben de varım. 20 yıldır Sakarya’yı dinleyip sorunlarını yetkililere iletmeyi görev edindim. Bundan sonra da devam edeceğim. 100 yıllık bir Oda’nın hizmet parçalarından biri olmak gurur verici. Bu bağlamda SATSO Başkanımız sevgili Mahmut Kösemusul’u tebrik ediyor emeğinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Sakarya 5 Yıl İçinde Kendini Türkiye’ye Gösterecek

Sakarya’nın sevgi ve kardeşlik şehri olduğunu belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, çalışkan insanların girişimcilik ruhu ile önemli başarılara Sakarya’da imza attığına vurgu yaptı. Kısa zamanda Sakarya’nın sahip olduğu potansiyeli ve avantajları ile Türkiye’nin yıldız şehirlerinden olacağına olan inancını kaydeden Bakan Tüfenkci, “100. yılını kutlayan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’na, Sakarya’mıza da bu başarılar yakışır. Oda Başkanımız Mahmut Kösemusul’u ve iş dünyamızı kutluyorum. Tarihten gelen tecrübeye sahip olmak bir ayrıcalıktır. İthalat fazlası veren bir Sakarya’dan ihracat fazlası noktasına gelen Sakarya, ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlayan bir il oldu. Sakarya’nın hem tarımda hem sanayide ilerlemesi Türkiye’nin vizyonu açısından da önemli.  Kurumsal işbirliği çerçevesinde birlik ve beraberlik içerisinde şehri önceleyen çalışmalarından dolayı milletvekillerine de teşekkür ediyorum. Şehrin sorunlarını meclise taşıyarak çözümü noktasında gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Siz Üretin Biz Destekleyelim

Sakarya’nın ve tüm şehirlerin büyümesiyle Türkiye’nin büyümeye devam edeceğini belirten Tüfenkci, “Türkiye, 2017 yılının ilk çeyreğinde  %5,2 büyüyen ülke. İkinci çeyrekte de %5,1 ile en hızlı büyüyen ülke oldu. 2017’de Çin ve Hindistan’ın ardından en hızlı büyüyen ülkemiz, OECD ve Avro Bölgesi ülkelerini, Japonya’yı da geride bıraktı. Yılsonunda %7’nin üzerinde bir büyüme yakalayacaktır. Bizim amacımız, işinizi aşınızı büyütmek. Girişimcilere destek olarak büyümenize katkı sağlamaktır. Esnaf büyüsün tüccar olsun, tüccar büyüsün sanayici olsun istiyoruz. Bu yüzden iş dünyasını önemsiyoruz. Bu yüzden Ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaları ile yakından çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki; siz üretin, biz destekleyelim. Önerdiğiniz projeleri yapmaya hazırız. Türkiye’yi uçurur dediğiniz projeleri yüzde 80-90’ına kadar destekliyoruz. Ne tedbir teşvik gerekiyorsa planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

SATSO Arifiye ve TOBB Serdivan Mesleki Teknik Anadolu Liseleri Hayırlı Olsun

Program kapsamında açılışı yapan TOBB Serdivan ve SATSO Arifiye Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri için emeği geçen kurum ve kuruluşları tebrik eden Bakan Tüfenkci, “Okullarımız hayırlı uğurlu olsun. Eğitime katkılarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Ödül alacak firmalarımıza başarılarının devamını diliyorum. Biz ülke olarak artık daha kaliteli ve daha çok üreteceğiz. Siz gücünüzü ortaya koyuyorsunuz, biz yolunuzu açıyoruz. Yolunuz, yolumuz açık olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci sahneye gelen protokol ile birlikte TOBB Serdivan ve SATSO Arifiye Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin Sakarya’ya hayırlı olmasını dileyerek açılış kurdelesini kesti.

 

Haber Tarihi : 16/9/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::