SATSO Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Mahmut Kösemusul, ortak hedeflerinin Sakarya’ya hizmet olduğunun altını çizdi. Kösemusul, “Odamız Hizmet Binasının merkezinde olduğu bir kampüs projesini hayata geçiriyoruz. Projemizde eğitim merkezi, sosyal tesis ve ticari alanlar yer alacak. Hayat Boyu Öğrenme Merkezimizle birlikte mesleki eğitimde örnek çalışmalar yapacak; şehrimizin istihdamını geleceğe hazırlayacak; milli üretimler ve otomotiv şehri Sakarya için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı,  Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ başkanlığında, meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1140 no’lu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Ağustos ayı Kat'i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu’nu sunmak üzere kürsüye gelen Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi.

Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri ile ilgili bilgi vermek üzere kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi. 

Şehre Hizmet Hepimizin Ortak Hedefidir

“Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2 Ekim Pazartesi günü seçimlerimizi gerçekleştirecektik. Ancak Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye geneli Oda ve Borsa seçimleri 2018 yılı Nisan ayına ertelendi. Camiamız için hayırlı olsun. Gerek Yönetim Kurulu Üyelerimiz, gerek siz değerli meclis üyelerimiz ve komite üyelerimizin aynı azim ve gayretle Sakarya’mız ve ülkemiz için çalışmaya ve hizmet üretmeye devam edeceklerine inanıyorum. Sakarya’mıza hizmet etmek hepimizin ortak hedefidir. Seçim çalışmalarında olan tüm arkadaşlarımızın da bu hedefte olduklarını biliyorum. Kazanan Sakarya’mız olsun, hepimiz için hayırlı olsun.

Sakarya Türkiye’nin Lokomotif Şehri Olacak

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sakarya’mızın yerli otomobile ev sahibi olma hedefinde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ve Dr. Rüştü Bozkurt’un katılımlarıyla yerli otomobil istişare toplantısı gerçekleştirdik. Misafirlerimize Sakarya’mızın potansiyelini ve Bakanlarımıza teslim ettiğimiz dosya ile ilgili bilgileri aktardım. Bizlere hak vererek şehrimizin iddiasını tüm Türkiye’ye duyuran misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Şehrimizi milli üretimler ve otomotiv şehri hüviyetine kavuşturmak istiyoruz. Bu anlamda Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sn. Bülent Tüfenkci, Odamızın 100. Kuruluş Yılı kutlamaları için geldiği Sakarya’mızda ifade etti. Büyümesiyle, sanayisiyle, üretimiyle, insan kaynaklarıyla, lojistik konumuyla çok farklı bir il olan Sakarya’mız, Sn. Bakanımızın da ifadesiyle, yerli otomobil için en güçlü aday konumunda. Sanayi Bakanımız Sn. Faruk Özlü de Sakarya’mızın bulunduğu alanın endüstri bölgesi anlamında çok kuvvetli olduğunu ifade ediyor. Bizler çalışıyor ve karar vericilerimize tüm gelişmeleri aktarıyoruz. İnşallah 2023 hedeflerine ulaşma yolunda lokomotif şehir Sakarya olacak ve her alanda örnek ve kapsamlı projeleri hayata geçirmek için tüm paydaşlarımızla ortak akıl ve güç birliği ile çalışmaya devam edeceğiz.”

Hayat Boyu Öğrenme Merkezi Kampüsü Tanıtıldı

Başkan Kösemusul’un açıklamalarının ardından, SATSO Hizmet binasının yanına yapılacak SATSO Hayat Boyu Öğrenme Merkezi Kampüsü ile ilgili Mimarlık Firma Yetkilisi Erdal Başar bir sunum gerçekleştirdi.

Başar sunumda, Kampüsün tasarım ilkelerine değinerek, “SATSO Birimlerini barındıran mevcut yapının karakteristik özellikleri yapılacak diğer binalar ile birlikte bir bütünü oluşturmak, Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi eğitim ve sınav ihtiyacını karşılamak, teknolojik altyapı için hazırlık yapmak, mekânların birleşerek büyüyebilir olmasını sağlamak, ticari alanların kısa süreli otopark ihtiyaçlarını karşılamak, sosyal tesis, sergi, temsil ve toplantı ihtiyaçlarını karşılamak, SATSO’nun vizyonunu yansıtmak, finans ve yapılabilirlik açısından yapıları gruplamak” ilkelerine uygun şekilde bir tasarım yapıldığını dile getirdi.

Mesleki Eğitimde Örnek Çalışmalar

Başkan Mahmut Kösemusul kampüs projesi ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Kösemusul, “Odamız Hizmet Binasının merkezinde olduğu bir kampüs projesini hayata geçiriyoruz. Projemizde eğitim merkezi, sosyal tesis ve ticari alanlar yer alacak. Hayat Boyu Öğrenme Merkezimizle birlikte mesleki eğitimde örnek çalışmalar yapacak; Sakarya’mızın istihdamını geleceğe hazırlayacak; milli üretimler ve otomotiv şehri Sakarya için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İnşaat Malzemecileri Kümelenme Projesi Tam Gaz

Sunumun ardından geçilen Meslek Komitelerinin sorunlarının görüşülmesi maddesinde kürsüye gelen 13. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Enver Tok, “İnşaat Malzemecileri İhtisas Bölgesi Karayolları haritalarında 25 binlik haritalarda işlendi. Bundan sonra Büyükşehir Belediyemiz 5000’lik ve 1000’lik revize planlarını yaptıktan sonra istimlak çalışmaları başlayacak. Önümüzdeki ay detaylı bir açıklama yapacağız” dedi.

Geri Dönüşümcüler Sitesi Çalışmaları Sürüyor

17. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Adnan Borazancıoğlu meslek komitesi toplantısına katılan sınırlı sorumlu geri dönüşümcüler kooperatifi yönetim kurulu başkanının katıldığını belirterek geri dönüşümcülere yönelik sanayi bölgesi oluşturulmasına istinaden taleplerini dile getirdi. Borazancıoğlu sektör temsilcilerinin mesleklerini doğru bir şekilde ifa edebilecekleri çağdaş ve atıkların yönetmeliklerdeki hususlara uygun şekilde geri dönüşümünü yapabilecekleri bir alan talep ettiklerini dile getirdi.

Borazancıoğlu ayrıca İTO İhtisas Sanayi Komitesi’nden gelen bir bilgiye göre yerli sanayi üretimlerinin daha yoğun kullanımına yönelik bilimsel ve uygulamaya yönelik bir çalışma yapmak istediklerini ve çevre odalarla ortak bir çalıştay talep ettiklerini dile getirdi.

18. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Burcu Başar Akgün ise “Beton santralleri ile alakalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı bir denetleme sonucunda 10 firmaya ciddi cezalar kesilmiş ancak firmaların isimleri açıklanmıyor. Tabiî ki denetlenme yapılmalı. Biz depremden büyük zararlar gördük bu firmaların isimleri açıklanmalı iyi ve kötüyü ayırmalıyız.” diye konuştu.

32. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Necmettin Kırık bilişim ve GSM sektörünün mesleki standardının olmaması konusunda             değerlendirmelerde bulunarak sektörel bir standardın olması gerektiğini dile getirdi. Kırık, “Bu konuda çalışmalara başladık bir seviyeye getirdik. TOBB bünyesinde de bir yere getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bugün bir bakkal açarken bile belli kriterler var bunun bizim sektörümüzde de olması çok önemli. Bu konuda çalışmalarımız ile ilgili destek bekliyorum” dedi.

Dilek ve Temenniler

Dilek ve Temenniler Bölümünde konuşan Meclis Üyesi Enver Tok SATSO seçimleri için üyelerin kullandığı Yetki Belgesinin üyeleri sıkıntıya düşürdüğünü ifade ederek “TC. Kimlik numarası ile genel seçimlerde oy kullanabiliyorsak bunları aşmamız lazım” diyerek yetki belgesi uygulaması konusunda yaşanan sıkıntılardan örnekler verdi.

Meclis Üyesi Adnan Borazancıoğlu ise birlik ve beraberlik için bu şehre hizmet etmenin önemine değinerek, “Doğuda derler ki ‘Yönetici, önce adil, sonra arif ve sonra zarif olmalı, batıda da derler ki ‘Eğer her şeyi bilirseniz her şeyi affedersiniz’” diyerek huzur ortamında bir süreç yaşanması gerektiğini vurguladı.

Meclis Üyesi Adem Bilgen ise SATSO seçim süreci ile değerlendirmelerde bulunarak, “Huzur için bir seçim atmosferi yaşadıklarını, bütün gruplarda adaylıkların bu şekilde devam etmesi gerektiğini belirterek “Elbette rakip olacağız ancak dostluklarımız zedelenmemeli” diye konuştu.

 

 

Haber Tarihi : 27/9/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::