Sakarya–Kaynarca Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi bilgilendirme toplantısı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ev sahipliğinde yapılan toplantıya Kaynarca Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Metin Kar, Bölge Müdürü Musa Altınsoy ve bölgeye yatırım yapacak yatırımcılar iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul “Kaynarca Makine İhtisas OSB'ye yoğun ilgi göstererek yatırım yapmak isteyen iş adamlarımızla birlikte Sakarya'mız sanayi ve ticaret yaşamına örnek kümelenme projeleri kazandırıyor olmaktan dolayı gururluyuz, mutluyuz.  Kaynarca Makine İhtisas OSB'ye yoğun ilgi göstererek yatırım yapmak istediğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın üretim çağrısına en güçlü katkıyı veren şehirlerden biri Sakarya'mız olsun istiyoruz. Kaynarca Makine İhtisas OSB zamanın ruhuna ve rekabete, yeni sanayi yöntemlerine uygun üretimi ile her anlamda örnek bir kümelenme çalışması olacak. Biz her zaman sizin yanınızdayız, desteğimiz hep sürecek. Sakarya'mız ekonomisinin çarkları daha hızlı dönecek ve şehrimizi hedeflerine inşallah hep birlikte ulaştıracağız. Kaynarca Makine İhtisas OSB sanayimizin çarklarını döndürecek makineleri üreten bir bölge olacağı için sıradan bir OSB olmayacak. Şehrimizin jeopolitik konumu ve önemi her geçen gün artıyor, lojistik bir üs olma yolunda hızla ilerliyoruz. Kısa ve orta vadede Türkiye’nin büyüme hızından daha hızlı büyüyen bir il olarak ülkenin lokomotif bir bölgesi olacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Kaynarca Makine İhtisas OSB Müdürü Musa Altınsoy da OSB çalışmaları ve teknik konularda bilgi verdi. Altınsoy konuşmasında “OSB’mizin kurulma çalışmaları, Kaynarca ilçesi sınırları içinde 315 hektarlık bir alanda devam ediyor. 2015 yılında başlayan kamulaştırma çalışmaları kapsamında OSB’de yatırım yapmak üzere 117 firma arsa talebinde bulunmuştur. 

2018 yılının ilk çeyreğinde arsa tahsislerinin tamamlanmış olması planlanıyor.  Şimdiye kadar yüzde %30’dan fazla bir alan kamulaştırıldı. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasından sonra altyapı çalışmaları başlayacak olup  kısa zamanda firmalarımızı faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Gayretli bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Toplantı yatırımcılarının soru cevap bölümü ve değerlendirmelerin ardından sona erdi
Haber Tarihi : 27/10/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::