Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Aralık Ayı Meclis Toplantısında Meslek Komitelerinin Sorunlarının Görüşülmesi ve Dilek ve temenniler maddesinde konuşan meclis üyeleri sektörel sorunları dile getirerek şehrin gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Toplantının Meslek Komitelerinin Sorunlarının Görüşülmesi maddesinde kürsüye gelen 16. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Oktay Topçu,  Sigorta Acenteleri İcra Kurulu (SAİK)  tarafından hazırlanan bir araştırma raporu üzerine değerlendirmelerde bulunarak raporda acenteler ile ilgili olumlu değerlendirmelere rağmen uygulamada acentelerin işleyişini zorlaştıran çalışmalar yapıldığını ifade etti. Topçu konuşmasında  “Sigorta acentelerine yönelik uygulamalarda uzun süredir sıkıntılarımız var. Sektörümüz ile ilgili yaşadığımız kaygıları buradan dile getiriyoruz. Söz konusu raporda istenilenlerle uygulananlar arasında büyük fark var. Bu problem çözüme ulaştırılmalıdır.” diye konuştu

13. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Enver Tok ise İnşaat Malzemecileri Sitesinin arazisinin onaylandığı ile ilgili bilgi vererek inşaat malzemecilerinden oluşturulan derneğin kooperatifleştirilerek sanayi bölgesinin işletilebilir hale gelmesinde aktifleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Meclis Üyesi Enver Tok bu konuda yönetim kurulundan destek beklediklerini ifade etti.

15. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Osman Şakar ise, 2017 yılında kamu hastaneler birliğinin ödemelerle ilgili piyasaya verdiği ciddi sıkıntıların olduğunu dile getirerek “Bu sadece 15. Meslek komitesinin değil kamu hastaneler birliği ve hastanelere hizmet veren her sektörün sorunu. Yaptığımız ziyaretlerde bütçe ile ilgili bir sıkıntı yaşandığı bilgisini aldık. Farkındayız.  Ama üyelerin uzun soluklu ödemeler yapılmaması ile ilgili ciddi sıkıntıları var. Şu anda kamu hastaneler birliği kapatıldı sağlık il müdürlüğüne aktarıldı. Şu anda 2., 3. ayda kesilen faturalar ödeniyor. Sözleşmede 120 gün yazıyor. Ama 9 ay olmuş. Üyelerin ciddi sıkıntısı var. Bu konuda destek bekliyoruz” İşsizlik ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Şakar çalıştıracak işçi bulamadıklarını ifade etti.

34. Meslek Komitesi’nden Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya ise oda bütçesi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

11. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Hakan Tenekeci sigorta sektöründe yaşanan sıkıntıların benzerini diğer sektörlerde de yaşandığını belirterek “Hırsız altını çalıp kuyumcuya getiriyor, kuyumcuya satıyor. Altını aldığı için kuyumcu suçlu olabiliyor. Gür ses çıkarmamız lazım.” dedi. Cam filmi uygulaması örneğini vererek cam filmi ile ilgili uygulamanın ülke genelinde tepki alması ile farklı bir boyut aldığını dile getirdi. “Mesleki olarak toplu sesimizi çıkarmalıyız. Tek tek sesimizi duyuramayız.”şeklinde konuştu

Dilek ve Temenniler Bölümünde konuşan Meclis Üyesi Adem Bilgen, Filistin’deki zulmü kınayarak, Kudüs Filistin’in başkentidir. Buradaki Müslümanların yaşadıkları acıları dile getirebilmek için fotoğraf resim sergisi ya da yarışma düzenleyebiliriz” diye öneride bulundu.   

Toplantı değerlendirmelerin ardından sona erdi.

 

Haber Tarihi : 21/12/2017
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::