Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde başlatılan KOBİ’lere Nefes Kredisi projesi kapsamında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bu yıl da üyelerine kredi desteği veriyor.

SATSO, KOBİ’lere Nefes Kredisi kapsamında kredi havuzuna aktardığı 2 milyon TL karşılığında, üyelerine 32 milyon TL kredi kullanma imkânı sağladı.

TOBB, Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) teminat desteği ile Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank işbirliği ile hazırlanan protokol kapsamında TOBB üyesi KOBİ'ler 50.000 TL alt kredi limitli ve 100.000 TL üst kredi limitli, aylık %0,99, faiz oranı ve 6 ay anapara ödemesiz (ilk 6 ay sadece kredinin faizi ödenecektir), sonrasında da 12 ay vadeli ve eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay taksitli nefes kredisi yürürlüğe girdi.

Üyelerimiz Bu kredi ile Nefes Alacak

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ şunları dile getirdi:

“İçinde bulunduğumuz ekonomik süreçte KOBİ’lerimizin en büyük sorunlarından bir i finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizleridir. Bu nedenle, ülke ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlayarak nefes lamalarını sağlamak amacıyla önceki yıl başlatılan “TOBB Nefes Kredisi” bu yıl da yeni koşullarla iş dünyasına Destek Olacak. Üyelerimiz, Düşük Faizli, Uzun Vadede Az Masraflı Kredi Kullanabilecek

18 Ay Vadeli

SATSO olarak biz de daha fazla üyemizin krediye ulaşmasını sağlamak amacıyla 2 milyon TL ek kaynak sağlama kararı alarak bu sayede üyelerimize toplamda 32 milyon TL ilave kredi limiti tahsis edilecek. 2018 yılında Nefes Kredisi 18 aya uzatılan vadesi ve artan kredi kullandırma imkanı ile yeniden üyelerimizin hizmetinde.

TOBB’a Teşekkür

Üyelerimizin TOBB Nefes Kredisinden faydalanmalarını tavsiye ediyorum. İş dünyamızın ilerlemesi için gayret eden üst birliğimize ve bu projeye katkı sağlayan tüm odalarımıza diğer kurum ve kuruluşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu çalışma ile üyelerimiz derin bir nefes alarak üretmeye ve ekonomimize katkı sağlamaya devam edeceklerdir. Finansal sorunlar ve sermaye yetersizliğinin tüccarlarımızın çözmek zorunda olduğu sorunlar arasında en başta geldiği bilinciyle tüm imkanlarımız ile üyemizin yanında olmaya devam edeceğimizi belirtir, Nefes Kredisi’nin üyelerimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederim. Kredi için başvurular 02 Nisan 2018 tarihinde başlamış olup üyelerimizin bu kredi desteğinden maksimum seviyede faydalanmasından memnuniyet duyacağız” dedi

Haber Tarihi : 10/4/2018
PAYLAŞ
Son Haberler ::