Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ,  süs bitkileri üreticileri ile sektör toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya, SATSO 1. Meslek Komitesi üyeleri, SAKARYA-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar, S.S. Sapanca İlçe Merkezi ve Kırkpınar Beldesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kubilay, Arifiye Süs Bitkileri Kooperatifi Başkanı Özcan Çetin, Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi İmtiyaz Sahibi Remzi Adıyaman ve çok sayıda üretici katıldı.

Sektör toplantısında konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, süs bitkileri sektörünün Sakarya için önemli olduğunu ve Eylül ayında düzenlenmesi planlanan Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin hem sektör hem de Sakarya ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Festivalin sürekli hale getirilerek sektörde markalaşmanın önünün açılacağını vurgulayarak Sakarya ekonomisine ve süs bitkileri üreticilerine büyük katkı sağlayacağını kaydeden Altuğ, “SATSO olarak bu festivalin gerçekleşmesi ve süreklilik kazanabilmesi için elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

Toplantıda konuşan, Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi’nin İmtiyaz Sahibi Remzi Adıyaman, Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkileri Festivali hakkında detaylı bilgiler verdi. Sakarya’daki üreticinin ulusal ve uluslararası rekabetteki gücünü artırmak amacıyla organize edilen festivalin 27-28-29-30 Eylül tarihleri arasında Sapanca – Kırkpınar eski havaalanında düzenlenmesi planlandığını belirtti.

 Fuar özelliğine sahip olacak olan bu festivalin en büyük artısının üretim tesislerine yakın olması olduğunun altını çizen Adıyaman, “Sakarya üreticisi stantlarda sergilediği ürünüyle birlikte üretim tesislerini de ziyaretçisine gezdirme şansını bulacak. Artık günümüzde ticareti artırabilmek için lokal fuarların önemi git gide artıyor” dedi. Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkileri Festivali’nin üreticilerin talepleri doğrultusunda ortaya çıktığını ve projenin gerçek sahiplerinin başka SAKARYA-BİR (Sakarya İli Süs Bitkileri Yetiştiricileri Birliği) olmak üzere kooperatif ve üreticileri olduğunu vurguladı.

 

 

 

Haber Tarihi : 15/4/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::