Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, süs bitkisi yetiştiricilerinden oluşan sektör heyeti ile birlikte Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu ziyaret etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Cem Gün, Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi İmtiyaz Sahibi Remzi Adıyaman’ın da iştirak ettiği ziyarette 2018 Eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanan “Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali” konusunda istişarelerde bulunuldu.

Sapanca’da yapılması ön görülen festival konusunda görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Süs Bitkiciliği global anlamda önemli bir sektörümüzdür. Sakarya süs bitkisi yetiştiriciliği alanında sektörde büyük ayrıcalığa sahip ve kalitesi ile farklılık yaratmaktadır. Sapanca’da gerçekleştirilmesi planlanan fuarın önemli bir başlangıç olacağına inanıyoruz. Festivalin yapılması düşünülen alan konusunda büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyesinden destek bekliyoruz. Söz konusu fuar ilin ticaretinin canlanmasına, sektörün markalaşmasına büyük katkı sağlarken içeriği itibariyle uluslararası nitelikte olması açısından da önem arz ediyor.”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu “Süs Bitkiciliği Festivalinin doğru bir proje olduğunu dile getirerek “Bu proje gündemimizde olan bir konu. Projenin alt ve üst yapı çalışmaları konusundaki durumların değerlendirmesinin ardından projeye sıcak bakıyorum. Araziyi inceleyerek gerekli girişimlere başlamayı planlıyoruz. Görev bölümlerinin iyi bir şekilde yapılarak bu doğrultuda alt ve üst yapı çalışmalarına yoğunlaşmak gerekiyor. Bu konuda Sapanca Belediye ile de istişarede bulunulacaktır. Herkes elini taşın altına koyarsa güzel ve doğru bir çalışma ortaya çıkar. Bu proje doğru bir iştir.” dedi.

Ziyarette ilerleyen günlerde bölgede inceleme yapılmasına karar verildi

 

Haber Tarihi : 20/4/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::