Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin Lansmanında konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya’nın doğal zenginliklerinin kıymetini bilmeli ve dünyaya tanıtımını sağlamalıyız. Süs Bitkiciliği Festivali bu anlamda ilimize hem ekonomik hem tanıtım anlamında büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
2018 yılının Eylül ayında Sapanca’da gerçekleştirilecek olan “Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali”nin lansman tanıtımı geniş katılımla gerçekleştirildi.
Best Western Premier Otel’de gerçekleştirilen “Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali”nin lansman programına, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi’nin İmtiyaz Sahibi Remzi Adıyaman, belediye başkanları, kaymakamlar, süs bitkici üreticileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Sakarya’daki üreticinin ulusal ve uluslararası rekabetteki gücünü artırmak amacıyla organize edilen festival, 26-29 Eylül tarihleri arasında Sapanca/Kırkpınar sahilinde 40 bin metrekare alanda yapılacak. Festival alanı sektör için en uygun şartlarda dizayn edilerek katılımcıların güzel sergileme alanları oluşturmalarına olanak sağlayacak. Katılımcılara kapalı alanların yanı sıra açık alanlarda tahsis edilecek.
Lansman Programında konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, süs bitkileri sektörünün Sakarya için önemine değinerek Eylül ayında düzenlenecek olan Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin hem sektör hem de Sakarya ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
Başkan Altuğ konuşmasında şunları dile getirdi:
“Marmara Bölgesi’nin saklı kenti yeşil Sakarya’mız; tarımı, sanayisi, çok yönlü üniversitesi, zengin kültürü, doğal kaynakları ile yatırım için önemli bir cazibe merkezi. Karayolu, havayolu, demiryolu, denizyolu ve liman avantajlarına sahip, Anadolu’ya ve Avrupa’ya açılan bir kapı konumundaki Sakarya’ya yatırım yapmak bu bakımdan bir ayrıcalık, bir farktır. Bütün bunların yanında; su kaynaklarının fazlalığı, arazi verimliliği, turizm ve doğal zenginliklerimiz. Bu durum bitkilerde kaliteyi arttırdığı gibi ilin sahip olduğunu ulaşım avantajı pazarlara ve müşterilere erişim kolaylığı sağlayarak fiyat avantajları doğurmakta, ayrıca hammadde teminindeki kolaylıklar da birim fiyatları aşağı çekmektedir.
Süs Bitkilerini ihracatın önemli kalemlerinden biri haline getirmek için uluslararası pazarlarda etkin tanıtım faaliyetleri gerçekleştirmek gerekmektedir. Bu konuda ilgili başta Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile SATSO işbirliği sonucu MARKA’dan da fuar ve tanıtım desteği alınarak, sektörün iç-dış pazarlarda tanıtılması için kaynak sağlandı. Böylece iç ve uluslararası pazarlara ulaşarak ihracatımızı artırım yönünde çalışmalar yapılacaktır. Dış mekan süs bitkiciliğinde atılması gereken adımların nihayet başarılı sonuçlara ulaştığını görmek mutluluk verici olacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. SATSO olarak her zaman destek olmaya devam edeceğiz.”
Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, “Peyzaj ve süs bitkiciliği Dünya ve Türkiye’de sürekli gelişme trendinde. Özellikle şehirlerin süsü ve güzelliği iyi bir peyzaja bağlı. Sakarya gibi Türkiye çapında en fazla bitkileri üreten bir şehirde, süs bitkileri festivali olmaması bugüne kadar bir kayıptı aslında. Ama her şeyin bir başlangıcı vardır. İnşallah burada güzel bir festival alanı olur. Önemli bir faaliyet bundan dolayı bizde valilik olarak sonuna kadar destekliyoruz” şeklinde konuştu.
Festivalin tanıtım videosuyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Plant Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Dergisi’nin İmtiyaz Sahibi Remzi Adıyaman, Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkileri Festivali hakkında bilgiler verdi.
Haber Tarihi : 11/5/2018