Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sakarya Üniversitesi rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Fatih Savaşan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette SATSO Yönetimi ve Rektör Prof. Dr. Savaşan üniversite iş dünyası işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulunarak ortak hedefler etrafında çözüm odaklı çalışmaların artırılmasını temenni ettiler.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, SATSO’nun çalışmaları hakkında bilgi verdiği konuşmasında “SATSO olarak şehrimiz ve üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda hizmet etmeyi görev edindik.  Tüm icraatlarımızın temelinde üyelerimiz ve dolayısıyla şehrimizin geleceği söz konusu. Bu anlamda tüm kurumlarımız bizim iş ortağımızdır. Gücümüzün yanı sıra hedeflerimizin de bir olması önemlidir.  Neticede ortak paydamız Sakarya ve ülkemizin istikametidir.” SATSO ve Sakarya Üniversitesi arasındaki kurumsal işbirliğinin genel anlamda olumlu olduğuna vurgu yapan Başkan Altuğ, “Sakarya iş dünyası için neler yapabileceğimizi üniversitemizle birlikte geliştirmeliyiz. Spesifik konulara eğilerek çözüme odaklı çalışmaların verimli olacağına inanıyoruz. Firmalarımızın inovatif bir anlayışla faaliyetlerini yürütebilmeleri, yeni bakış açıları kazanarak üretimlerini artırmaları, Ar- Ge merkezli gelişebilmeleri için, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, üniversitemiz olmazsa olmaz bir paydaşımızdır.” dedi.

SATSO önderliğinde başlatılan Üniversite iş dünyası platformunun daha aktif bir şekilde çalışmasının faydalı olacağına da dikkat çeken Başkan Akgün Altuğ, “Üniversitemizle 3+1, 7+1, yabancı öğrencilerin Pazar elçiliği projeleri bizlere büyük kazanımlar sağlıyor. Söz konusu çalışmaların ve kazanımların artmasının temenni ediyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Savaşan, üniversite-şehir işbirliği açısından kamu kurum ve kuruluşlarıyla bağlantıların çok güçlü olmasının önemine değindikten sonra ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Prof. Dr. Savaşan ayrıca “İki kurum arasında ilişkilerin geliştirilmesi ve somut icraatlara imza atılması çok önemli. İki kurum birbirini keşfetmeli ve fayda noktasında aynı platformda buluşmalıdır” dedi.

 

Haber Tarihi : 24/7/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::