Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Keskin, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri’nden oluşan heyeti ağırladı.

Ziyarette aynı coğrafyada bulunan iki meslek örgütünün birlikte hareket etmesi, işbirliği ve yol göstericilik yapması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.  

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ Sakarya’nın ekonomik anlamda en hızlı büyüyen iller arasında yer aldığını belirterek yaptıkları çalışmalar ve projelerle de ulusal açıdan örnek olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Başkan Altuğ, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

“1917 yılında kurulmuş 101 yıllık köklü bir geçmişe sahip oda olmaktan dolayı gururluyuz.  Bugün baktığımızda Sakarya’yı seçkin bir il, SATSO’yu seçkin bir oda yapan geçmiş dönem yöneticilerimize teşekkür ederiz.  Ortalama 10 bin aktif üyeye sahip olan odamızın 1500’e yakın sanayici üyesi var geri kalan kısım tüccarlarımızdan oluşmaktadır. Sanayicilerimiz ve tüccarlarımızın güç birliği, hem ekonomik hem de sosyal gücümüzü katlamamıza katkı sağlıyor. Lojistik açıdan oldukça avantajlı bir bölgede yer alıyoruz. Karadeniz sahiline kıyısı olması sebebiyle Karasu Limanımız büyük fırsat teşkil ediyor. Aynı şekilde yapım çalışmalarının tamamlanması ile Filyos Serbest Bölgesi’ne kadar ulaşacak olan demiryolu ile lojistik ayrıcalığımız daha da artacak. Cumhurbaşkanımızın müjdesinin geçtiğimiz aylarda verdiği Mega Endüstri Bölgelerinden biri de ilimizde kurulacak. Büyük yatırımcılar bu bölgeye yatırıma hazırlanıyor. 11 OSB’mizin 4 tanesi aktif bir şekilde üretim yaparken, 6 tanesinin de çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz. Küçük sanayi bölgelerinin de kümelenmelerine önem veriyoruz. Makine imalatçıları, geri dönüşümcüler, galericileri bu şekilde kümelenmeye hazırlıyoruz. Ticaretin de,  büyümenin de temelinde üretim vardır. Üretirsek ticaretimiz de büyür. Biz, ülkemiz büyür.

Doku Kültürü Laboratuvarı projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Altuğ, “Sakarya dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip. Süs bitkiciliğinde, Türkiye’yi biz ağaçlandırdık. Şimdi de ülkemiz genelinde başlatılan Millet Bahçesi projesi için de katkı sağmak arzusundayız. Bu konuda girişimlerimiz olacak. Envanter çalışmalarımızı yaptık Sakarya olarak dış mekan süs bitkilerindeki iddiamızla Millet Bahçelerini yapmaya talibiz.  

Fuar organizasyonları ve fuarların sektörlere kattığı ivmeye de değinen Başkan Altuğ, bu tür çalışmaların sektörlerin ulusal ve uluslararası nitelikte tanıtımlarına büyük katkı sağladığını belirterek fuar çalışmalarına ağırlık vereceklerini ifade etti.

Nitelik istihdam ve ara eleman ihtiyacına yönelik olarak üniversite, İş- Kur işbirliği ile çalışmalar yürütüldüğüne de değinen Başkan Altuğ, “Sakarya’da eleman sıkıntısı, işe aidiyet ve tarım tabanlı bir nüfus yapısına sahip olduğumuz için yılın belli dönemlerinde işçi bulmakta zorlanabiliyoruz. Bu sıkıntıların çözülmesine yönelik olarak üniversitemizin de katkıları ile aidiyeti güçlendirmek ve nüfus yapısına yönelik sosyolojik çalışmalar da yapmayı planlıyoruz. 3+1, 7+1 gibi projelerimiz Türkiye genelinde örnek teşkil eden istihdam çalışmalarımızdandır.” dedi

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Keskin sıcak ev sahipliğinden dolayı SATSO Yönetimine teşekkürlerini sundu. Başkan Keskin konuşmasında “Çok yakın mesafede yer alan komşu oda SATSO Yönetimine yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Yeni dönemde işbirliği ve ortak çalışmalarda yer almaktan memnuniyet duyacağız. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın gerek ekonomisi, köklü geçmişi, gerekse de kapasitesinden dolayı elde ettiği tecrübe ve kazanımlar konusunda da değerli görüşleri ile bizlere katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

 

Haber Tarihi : 31/7/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::