26- 29 Eylül tarihleri arasında Sakarya Sapanca/Kırkpınar sahilinde 40 bin metrekare alanda yapılacak Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali ile ilgili hazırlıklar aralıksız devam ediyor.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde başlatılan ve Sakarya Valiliği ,Büyükşehir Belediyesi, Sapanca Belediyesi ve ilgili kurum ve kuruluşların işbirliğinde yürütülen Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali ile ilgili koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere, Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı, büyükşehir belediyesi yetkilileri, SASKİ Yetkilileri ve fuar organizasyonunu yürüten Plant Dergisi İm       tiyaz Sahibi Remzi Adıyaman iştirak etti.

Toplantıda, Bursa- Yalova- Antalya- Balıkesir- İzmir-İstanbul- Konya gibi illerin yanı sıra yurtdışı katılımcılara da yer verilecek festivalde gelinen son durum ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Festival alanının sektör için en uygun şartlarda dizayn edilerek katılımcıların sergileme alanları oluşturmalarına yönelik istişarelerde bulunulan toplantıda festival tarihine kadar tamamlanması gereken çalışmalarla ilgili görev dağılımları gerçekleştirildi.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptığı değerlendirmede “Söz konusu festivalin, Sakarya süs bitkiciliği ve fidan yetiştiriciliğinin adresi”dir algısını oluşturmak ve dış mekan süs bitkiciliğinin merkezi Sakarya olabilmesi için atılan güçlü ve önemli bir adımdır. Bu anlamda ilki gerçekleştirilecek bu tanıtım faaliyetlerinin geleneksel olarak sürekliliğini de sağlamak önemlidir. Bu tür fuar ve festivaller dünyaya açılmak açısından önemli Sakarya’nın geleceği için de süs bitkiciliği önemli” diye konuştu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise “Şehir olarak, dış mekan süs bitkisi üretimi konusunda önemli bir yere sahibiz. Bu festival bunun en güzel örneği ve kanıtı olacaktır. Sakarya’nın dış mekan süs bitkiciliği sektörü  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın illerde açmayı planladığı  millet bahçelerini ağaçlandırmaya talip olacak şekilde de iddialı ve potansiyeli güçlüdür.” diye konuştu

 

Haber Tarihi : 8/8/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::