Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivalinde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası standı dikkat çekti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından çalışmaları yürütülen “Sakarya Tarımsal Ürünler Mükemmeliyet Merkezi”  diğer bir adıyla “Doku Kültürü Laboratuvarı’ ndan ilk ürünlerin sergilendiği standa il protokolü de büyük ilgi gösterdi.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve il protokolünden üyelerin ziyaret ettiği stantta Sakarya Üniversitesi akademisyenleri modern laboratuvar ortamında doku kültürü uygulaması ile çoğaltılan bitkilerin yetiştirilmesi ile ilgili bilgi aktardılar.

Oldukça ilgi çeken yeni tür bitkilerin yanı sıra stantta hastalıktan ari birçok bitki türü de yer aldı.

Stantta yeni tür endemik bitkilerden birine ‘Sakarya’ ismini veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, tarım sektörü adına başarılı bir çalışma olan Sakarya Tarımsal Ürünler Mükemmeliyet Merkezi çalışmasından kısa sürede üretim ile birçok dış mekân süs bitkisi türünün başarı ile çoğaltılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Balkanlıoğlu, Peyzaj ve Süs Bitkiciliği alanında ilimiz ile ülkesel ölçekte ihtiyaç duyulan birçok bitki türünün de çoğaltılması için önemli çalışmalar yürütüldüğünü de dile getirdi.

Yeni tür endemik bitkilerden bir tanesine ‘Sapanca (Hacımercan)’ ismini veren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ da,  ‘’Doku kültürü ile üretim, bölgesel ihtiyaçlardan adına doğru ve hastalıklardan ari bitkisel materyallerin ve de klasik yöntemlerle çoğaltılmasında sorunlar olan türlerin eksikliğinin giderilmesinde, önemli bir boşluğu dolduracaktır. Ayrıca bölgede daha önce üretime konu olmamış diğer bitkisel materyallerin üretilmesinde katkı sağlayarak, çeşitliliğin artmasında pozitif etkileri olacaktır.’’dedi.

 

Haber Tarihi : 28/9/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::