Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde gerçekleştirilen Uygulamalı Dış Ticaret Akademisi’nin ilk etabı tamamlandı.

Yaklaşık iki hafta devam eden ve yoğun bir programla gerçekleştirilen dış ticaret akademisinde sertifika töreni gerçekleştirildi.

İki grup halinde gerçekleştirilen eğitim programında eğitimler,  Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Tunahan, ihracat konusunda uzman Bahar Karalar ve Murat Odacı tarafından verildi.

Eğitmenler tarafından katılımcılara programın ilk 5 gününde; Uygulamalı Dış Ticaret Yönetimi, Dahilde İşleme Rejimi, 1 gün; Uluslararası Ticarette Riskler Ve Risk Yönetimi   ve son 3 gün de; İhracatta Müşteri Bulma, Hedef Pazar Seçimi ve Pazar Geliştirme, Dış Ticarette Stratejik Pazarlama ve Satış konularında detaylı bilgiler sunuldu.

SATSO söz konusu eğitimlerle, ihracat yapmanın temel koşulları, püf noktaları ve uygulama aşamalarının detaylı bir şekilde aktarıldığı program, halihazırda ihracat yapan firmaların ihracat hedeflerini oranlarını artırmanın yanı sıra hiç ihracat yapmamış firmaları da profesyonel birer ihracatçı durumuna getirmeyi amaçladı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar Programın Sertifika Töreninde yaptığı konuşmada ihracat eğitimleri alan katılımcılara “Sayenizde ilimizin ihracat oranları yükselecek, ihracatçı iller sıralamasında üst sıralara yükselme hedefimizi ayakları yere basan güçlü ihracatçı firmaların varlığı ve üretimi ile gerçekleştireceğimize inanıyoruz” dedi.

Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar “İhracat olmazsa olmazımızdır” diyerek “Türkiye gibi sanayileşmeyi önemseyen ve bu yolda hedefleri olan bir ülke olarak, özellikle iş dünyamızın desteklenmesi her açıdan oldukça önemlidir. Ekonomik kalkınmanın vazgeçilmez unsuru olan ihracatın güçlü olduğu ülkeler koşullar ne olursa olsun üretmeye devam ederler. Bizler de bu yolda ilerlemeli ihracatımızı yükselterek şartları gözetmeksizin üretmeye ve dünyaya satmaya gayret etmeliyiz. SATSO olarak sizleri bu doğrultuda yönlendirmekten ve kurumsal vizyonunuza katkı sağlıyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sözünü ettiğim memnuniyet karşılıklı işbirliği ve katılımcı yönetimin bir sonucudur. Biz, bu program kapsamında,   ihracat yapma isteğinde olan firmaların veya hali hazırda ihracat yapan ancak ihracat payını artırmak isteyen firmaların dış ticarete ilişkin bilgilerini geliştirmek üzere Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimlerimize ihracat yapma potansiyeli olan, ihracat yaparken geliştirmek isteyen ve ilgilenen tüm üyelerimizin yanında olacağız.  ” bilgisini verdi.

Programdan oldukça memnuniyet duyan katılımcılar uygulamalı dış ticaret programı sayesinde bilinçli ve sektörlerine yönelik pazarlara doğru açılmaya başlayacaklarını ifade ettiler.

Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimleri çerçevesinde 40 kişinin belge aldığı törende katılımcılar hedefleri ve iş planları hakkında da bilgi verdiler. Başvurulara göre yeni eğitimlerin de SATSO’da devam edeceği açıklandı.

Haber Tarihi : 5/10/2018
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::